van der Horst

El Pinar: Urrutia sant(i) in eigen land, Vervisch andermaal op podium

Thuiszege voor Santi Urrutia
Thuiszege voor Santi Urrutia
Polesitter Santiago "Santi" Urrutia won voor eigen volk op overtuigende wijze het eerste treffen in het droge maar winterse El Pinar. De Uruguayaan nam bij de start dadelijk afstand van de rest van het 30-koppig veld en zag zijn zege nooit bedreigd. Ook Cyan Racing-teamgenoot Thed Björk hield moeiteloos vast aan zijn tweede (start)plaats. Beide Lynk&Co-rijders werden op het podium vervoegd door Frédéric Vervisch, verdiend winnaar van een wedstrijdlang duel met Nestor Girolami en Norbert Michelisz. De Hongaar tikte als vijfde aan, net voor puntenleider Yann Ehrlacher die drie plaatsen wist goed te maken.
Tegen de Lynk&Co's was duidelijk geen kruid gewassen. Thed Björk werd in de aanvangsfase weliswaar kortstondig door Nestor Girolami voorbijgesneld maar de Zweed heroverde dadelijk zijn tweede stek. Een 'move' waarvan Vervisch knap gebruik maakte om op zijn beurt aan de Argentijn voorbij te gaan.

Nadat Björk naar het voorbeeld van leider Urrutia de tegenstand ver achter zich liet, waren zowat 20.000 racefans getuige van een beklijvende strijd om plek drie tussen het trio Vervisch-Girolami-Michelisz dat in de slotfase nog door de opgerukte Yann Ehrlacher werd bijgebeend.

Onze landgenoot sloeg evenwel met succes alle aanvallen van de  Argentijn af en mocht zo voor de vierde maal dit jaar op de laagste podiumtrede postvatten. Girolami wist op zijn beurt een opzittende Michelisz af te houden. De Hongaar ging weliswaar nipt puntenleider Ehrlacher vooraf en verkleint in het kampioenschap ietwat zijn achterstand op de Elzasser. Rob Huff en Mikel Azcona kwamen minder goed voor de dag, zij eindigden respectievelijk zevende en achtste.

Race 2 staat geprogrammeerd om 17u55 (CET)

Foto: Lucas Martinez/TCR Series South AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 20 augustus 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons