van der Horst

Elektrisch rallycrossen pas vanaf 2021

Start finale World RX
Start finale World RX
Het FIA World Rallycross Championship stelt de introductie van elektrische auto's uit tot 2021. Het besluit is genomen om alle constructeurs de nodige tijd te geven om hun wagens te ontwikkelen en te testen. De constructeurs krijgen nu ook tot 29 maart 2019 de tijd om hun eventuele deelname te bevestigen.
Start kwalificatieheat RX Supercar
Start kwalificatieheat RX Supercar
Het zal zeker wennen worden en veel fans staan er niet voor te springen, maar ze komen eraan - echter een beetje later dan eerder gemeld. De huidige Supercars, aangedreven door een traditionele benzinemotor, zullen dus in theorie vanaf 2021 worden vervangen door elektrisch aangedreven wagens die zullen worden opgebouwd vanuit een monocoque van Oreca en aangedreven via batterijtechnologie van Williams Advanced Engineering. Misschien moeten ze iets vinden om de electrische wagen het geluid te laten imiteren van het huidge generatie, want anders vrezen we dat er nogal wat fans gaan afhaken.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 16 augustus 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons