van der Horst

Elektrische WRX weer met een jaar uitgesteld

Niclas Grönholm - Hyundai i20 WRX
Niclas Grönholm - Hyundai i20 WRX
De FIA heeft zopas bekendgemaakt dat het de introductie van elektrische aandrijving in het WK Rallycross met één jaar uitstelt vanwege de heersende coronacrisis. De beslissing werd genomen in samenspraak met WK-organisator IMG, Kreisel Electric, dat het vierjarige contract kreeg toegewezen om een elektrische aandrijving van een kleine 700 pk te leveren, en GCK Energy dat zich over de laadinfrastructuur ontfermt.
Hoewel tot recent gepland was dat elektrische RX-bolides vanaf volgend jaar reeds de piste zouden delen met hun concurrenten voorzien van verbrandingsmotoren, zal de nieuwe reglementering nu pas vanaf 2022 in werking treden. Het is niet het eerste uitstel voor een elektrisch programma in het WRX, want in eerste instantie hadden we reeds dit jaar dergelijke machinerie aan het werk moeten zien. Dat plan werd evenwel eerder al uitgesteld uit angst voor een gebrek aan deelnemers.

De Junior eRX, welke door QEV ontwikkelde 350 pk sterke vierwielaangedreven bolides met een buizenchassis samenbrengt, moet reeds vanaf volgend jaar in actie komen.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op maandag 20 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons