van der Horst

Imola: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

De tweede manche van de European Le Mans Series vindt plaats op 17 en 18 mei op de prestigieuze omloop Autodromo Enzo en Dino Ferrari, op goed veertig kilometer van de historische universiteitsstad Bologna. En niet toevallig staat het rijdersteam van ProSpeed Competition er voor een examen. Ondertussen kunnen we alleen maar hopen dat het weer in Noord-Italië anders is dan de stortbuien van de openingsmanche in Silverstone.
In de Porsche 911 RSR gerund door ProSpeed Competition, zullen François Perrodo en Sébastien Crubilé
zeker op goed weer hopen. Het Franse duo respecteert volledig de filosofie Pro- Am van de categorie LMGTE. Ze staan in Italië voor een dubbele opdracht: zich de Italiaanse omloop eigen maken en exact dat doen wat ze van Emmanuel Collard in Silverstone meegekregen hebben. De sterke man van het team is immers afwezig, want hij rijdt de 24 Uur van de Nürburgring voor… Porsche.

Met 28 wagens aan de start, 13 prototypes en 15 GT’s, klimt de European Le Mans Series 2013 stilaan naar een mooie kruissnelheid. De competitie wordt sterker, tot grote vreugde van François Perrodo, Sébastien Crubilé en ProSpeed Competition.

Rudi Penders (Team Principal):
“Luc Goris, Technisch Directeur en ikzelf hebben veel bewondering voor de inzet van François en Sébastien. Wij delen de liefde voor de competitie, de drive van iedereen die wil slagen in de autosport. Het feit dat zij er met twee voor gaan, tegen een toch wel stevige concurrentie, bewijst hoe gedreven ze zijn. We hebben er met het team voor gezorgd dat alles in gereedheid is gebracht om te maken dat zij dit weekend genieten van het racen, dat ze kunnen bijleren en dat we hun progressie op de voet kunnen volgen. Onze wil om samen met hen te slagen is enorm. Zij kunnen daarbij op onze ervaring rekenen. Ook zij groeien, net als de jonge talenten die we al onderdak hadden of hebben, zoals Marco Holzer, Maxime Soulet, Enzo Ide… en vandaag Christoff Corten op nationaal niveau.”

François Perrodo (Porsche 911 GT3 RSR #75 – LMGTE):
“De afwezigheid van Manu, die op de Ring racet, is iets wat we wisten als we met dit programma gestart zijn. We hadden hem door een andere professionele rijder kunnen vervangen, maar dat strookt niet met de geest van ons project. Sébastien en ik zijn liefhebbers van de competitie. De uitdaging, onze uitdaging, is om behoorlijk wat punten te scoren voor het kampioenschap. We hebben daarvoor de troeven in de hand.”

Sébastien Crubilé (Porsche 911 GT3 RSR #75 – LMGTE):
“Het Engelse noodweer heeft ons toegelaten… om veel achter de safety car te rijden. Dat is echt niet waar je als rijder op zit te wachten. François en ik willen kilometers afleggen! Het team dat we vormen met Emmanuel is gebaseerd op vertrouwen, samenwerking en een continu leerproces. Het feit dat Manu er niet bij is, mag ons er niet van weerhouden om een resultaat te willen neerzetten. Als we in Imola in ons opzet slagen, dan hebben we weer een stap gezet en zijn we klaar voor een zeer grote uitdaging.”

ProSpeed PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op vrijdag 17 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons