van der Horst

4H Paul Ricard: Racing Engineering wint bij LMP2-debuut

Racing Engineering - Oreca 07
Racing Engineering - Oreca 07
Racing Engineering, het voormalig GP2-team, heeft meteen haar debuutwedstrijd in de European Le Mans Series gewonnen. Het team runt dit jaar een Oreca 07 LMP2 voor Olivier Pla, Norman Nato en Paul Petit en verbaasde vriend en vijand in de 4 Hours of Le Castellet. De rood-gele bolide nam het commando over toen de Dragonspeed Oreca van Ben Hanley, Nicolas Lapierre en Henrik Hedman net voor halfweg vanuit de leiding moest opgeven na een crash met een GTE Ferrari in Signes. De TDS Racing Oreca #33 van Vaxiviere/Perrodo/Duval werd tweede op net geen vijf seconden achterstand, terwijl de Duqueine Engineering Oreca van Nicolas Jamin, Pierre Ragues en Nelson Panciatici het podium vervolledigde. Oreca nam overigens de volledige top zeven in.
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
In GTE trok de JMW Motorsport Ferrari 488 GTE van Miguel Molina, Liam Griffin en Alex MacDowall aan het langste eind na een spannend duel met Proton Competition Porsche 911 RSR #88 van Matteo Cairoli en vader en zoon Roda. Er verschenen acht GTE's aan de start. LMP3 werd gewonnen door de RLR MSport Ligier JSP3 van Rob Garofall, Job van Uitert en John Farano, voor de Norma M30 van Yvan Muller Racing.

--- UITSLAG ELMS 4H LE CASTELLET (PDF) ---

Foto's: ELMS

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons