van der Horst

Imola: Signatech Alpine snelste bij de vrije trainingen

Signatech Alpine LMP2 #36
Signatech Alpine LMP2 #36
Vandaag kregen de deelnemers aan de tweede race van de ELMS twee vrije trainingen voorgeschoteld op het circuit van Imola. Daar de piste bij de eerste sessie, waar de titelverdediger Thiriet by TDS Racing Oreca de snelste tijd reed, er nog nat bij lag, werden de snelste tijden logischerwijs gereden in de namiddag op een droge piste. De beste chrono was voor de Signatech Alpine met Nelson Panciatici aan het stuur. De Boutsen Ginion Racing Oreca klokte als tiende af. Dylan Derdaele en de ProSpeed Porsche zijn voorlopig achteraan in het veld terug te vinden.
Met een tijd van 1:36.214 realiseerde Nelson Panciatici de snelste tijd tijdens de vrije trainingen voor de ELMS manche op het circuit van Imola. De Signatech Alpine A450 was zes tiende seconde sneller dan de Murphy Prototypes Oreca 03 van Brendon Hartley en Mark Patterson. De derde tijd was voor de Thiriet by TDS Racing Oreca van Thiriet en Beche die in de morgen op een natte piste nog de snelste tijd wist neer te zetten. Vierde snelste was de Greaves Motorsport Zytek Nissan van Heinermeier Hansson en Kimber-Smith die op het einde van de sessie nog van de baan ging. De Boutsen Ginion Racing Oreca bleef met een tiende tijd net de snelste LMPC’s voor terwijl de DKR Lola te tabellen afsloot.

Met RAM Racing en JMW Motorsport topten twee Ferrari’s bij de GTE’s voor de IMSA Porsche, de tweede RAM Racing Ferrari en de Proton Competition Porsche. De ProSpeed Porsche stelde zich tevreden met de achtste tijd op acht deelnemers. In de GTC categorie ging de snelste tijd naar de in de serie debuterende KOX Racing Lamborghini van Kox en Pronk. Drie Ferrari’s volgden voor de BMW Z4 Ecosse Racing. De Momo Megatron DF1 Audi R8 LMS van onder meer Dylan Derdaele sloot de rij van de zeven GTC’s  af.

Foto: ELMS/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 17 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons