van der Horst

Imola: Turvey zet Jota Sport Zytek Nissan opnieuw op de pole

Jota Sport - Zytek Z11SN - Nissan
Jota Sport - Zytek Z11SN - Nissan
Olivier Turvey slaagde er in om na Silverstone de Jota Sport Zytek Z11SN Nissan opnieuw op de pole te zetten voor de tweede manche van het ELMS op het circuit van Imola. De Brit was sneller dan Beche op de kampioenen Oreca 03 Nissan van het Thiriet by TDS Racing. De Audi R8 LMS van Dylan Derdaele pakte ditmaal de derde tijd in de GTC klasse. De aanwezige Belgische teams Boutsen Ginion Racing en ProSpeed Compétition speelden alsnog geen rol van betekenis.
Met een ronde in 1;34.343 verwees Olivier Turvey zijn naaste rivaal de Zwitser Mathias Beche op meer dan een halve seconde achterstand. De Rebellion rijder in het WEC debuteert dit weekend bij Thiriet by TDS Racing en slaagde er dan toch in om de Oreca van het Franse team direct naar de eerste startlijn te loodsen. De tweede startlijn wordt gedeeld door de Murphy Prototypes Oreca en de Signatech Alpine A450. De Boutsen Ginion Racing Oreca klokte de negende tijd en bleef daarmee in zijn categorie de DKR Lola voor die de elfde tijd neerzette.

De snelste LMPC was tiende, terwijl de RAM Racing Ferrari #52 primus was bij de GTE’s met een dertiende tijd algemeen.  De tweede Ferrari van het team was derde snelste, na de IMSA Porsche en voor de JMW Sport Ferrari. De ProSpeed Porsche met drie Franse piloten aan het stuur sloot opnieuw de tabellen af. Peter Cox was de tweede dag op rij de snelste in de GTC klasse met zijn Lamborghini en klopte de favoriete AF Corse Ferrari. De Momo Megatron DF1 Audi R8 LMS van Dylan Derdaele reed een mooie derde tijd en liet daarmee de drie Russische Ferrari’s en de Ecurie Ecosse BMW achter zich.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 18 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons