van der Horst

ELMS kampioenenteam in 2013 ook actief in BES en GT Tour

Thiriet by TDS Racing - Oreca 03 - Nissan
Thiriet by TDS Racing - Oreca 03 - Nissan
Thiriet by TDS Racing behaalde vorig jaar met zijn ORECA 03 de titel in de ELMS gepaard gaande met een mooie tweede plaats in de LMP2 klasse bij de 24 uren van Le Mans. Het team is vastbesloten om zijn titel te verdedigen en ook de 24 uren van Le Mans staat weer op het programma. Nieuw is dat het Franse team zijn activiteiten uitbreidt naar de GT3, zowel in de Blancpain Endurance Series als in het Franse GT Tour kampioenschap zet het één en misschien wel twee BMW Z4’s in.
Met Mathias Beche en Pierre Thiriet als rijders haalde Thiriet by TDS Racing vorig jaar de titel binnen in de European Le Mans Series. Met Christophe Tinseau erbij als derde rijder werd er ook nog een mooie tweede plaats in de LMP2 klasse behaald bij de 24 uren van Le Mans. Het is dan ook meer dan logisch dat de Franse etmaalrace opnieuw bovenaan prijkt bij de objectieven die het team nastreeft dit jaar, temeer daar de equipe dankzij zijn titel in de ELMS al zeker is van een startticket. De ORECA 03 Nissan zal ook opnieuw aantreden in de ELMS en Pierre Thiriet is al zeker van een zitje.

De nieuwigheid is echter dat het team een BMW Z4 GT3 aangeschaft heeft die het wil inzetten in de BES en het GT Tour kampioenschap. Men heeft alvast een sterk rijdersduo bijeengekregen om de BMW te bemannen met de komst van de regerende Franse GT kampioen Henry Hassid en van Ludovic Badey. Deze laatste kent het team goed want hij betwistte eerder al twee seizoenen Mégane Trophy met TDS Racing. Momenteel bestudeert men de mogelijkheid om nog een tweede BMW in te zetten in beide kampioenschappen.

Foto: racing intl photo



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 19 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons