van der Horst

Paul Ricard: 45 wagens voor de openingsmanche - WEC teams aan de start

SMP Racing - Dallara P217
SMP Racing - Dallara P217
Op 15 april vindt op het circuit van Paul Ricard de eerste manche van het ELMS plaats. Op de deelnemerslijst staan niet minder dan 45 wagens, maar we tellen slechts één landgenoot onder de ingeschreven rijders. Jean Glorieux deelt die het stuur van de DKR Engineering Norma M30 met de Spanjaarden Alexander Toril en Miguel Toril. Opmerkelijk is de aanwezigheid van enkele WEC-teams, die het seizoen komen voorbereiden met een gastoptreden in het EK.
TDS Racing, Signatech, Gulf Racing en Spirit of Race blijven in het zuiden van Frankrijk na de WEC Prologue test dit weekend. Het ELMS-veld geniet daardoor een kleine boost. In de hoofdklasse de LMP2 staan 19 wagens ingeschreven verdeeld over drie merken, 10 Oreca chassis, 5 Ligier en vier Dallara. De GT klasse blijft beperkt tot 8 wagens gelijk verdeeld over Porsche en Ferrari.

DKR Engineering - Norma M30 LMP3
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
Jean Glorieux en Alexander Toril zijn de regerende kampioenen in de Michelin Le Mans Cup en logischerwijze promoveren zij samen met hun team DKR Engineering naar de ELMS. Zij besturen opnieuw een Norma M30 die uitkomt in de LMP3-klasse welke 18 deelnemers telt waarvan vier Norma’s en 14 Ligier's.

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4 HOURS OF LE CASTELLET (PDF) ---




Foto's: Niels Vaeck & ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op donderdag 5 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons