van der Horst

Silverstone: Bert Longin: "We hebben onze start niet gemist"

Bert Longin
Bert Longin
Bij zijn eerste race in de European Le Mans Series wist Bert Longin samen met zijn teammaats Maggi en Marateotto meteen belangrijke punten te scoren. In de LMP3-categorie, 20 wagens sterk, wist het drietal met de Ligier JS P3 van het Zwitserse Race Performance beslag te leggen op de zesde plaats. Een start om u tegen te zeggen, dus.
Vooraf had Bert Longin toegegeven dat het rijden met een prototype nog wat vraagtekens inhield. Maar in Silverstone bleek dat de Leuvenaar zich als een vis in het water voelde aan het stuur van de Ligier. "Ja, rijden met een auto die zoveel aëro heeft, dat ligt me blijkbaar wel", stelde Longin breed lachend. "We wisten op voorhand dat we in vergelijking met de topteams in de categorie met enige voorbereidingsachterstand aan het seizoen zijn begonnen. Daarom is deze zesde plaats zo een opsteker."

Longin, die de derde van vier stints voor zijn rekening nam, was best tevreden over zijn persoonlijke prestatie. "Toen ik op de baan zat, hoorden mijn rondetijden bij de vijf snelste", legt Longin uit. "Als je het deelnemersveld van de LMP3 bekijkt is dat helemaal niet slecht, want ook bij ons zitten er een paar kleppers. Toch zijn er nog puntjes waar aan gewerkt kan worden, ik schat dat ik nog zo een vijf à zeven procent beter kan."

Tevreden, maar aan de weg blijven timmeren, dat mag dus de conclusie zijn na dit weekend. "We kunnen nog heel wat tijd winnen. Bij de pitstops, bijvoorbeeld", stelt Longin. "Maar goed, de sfeer binnen het team is uitstekend. Na de kwalificaties - die niet zonder problemen verliepen - had teambaas Michel Frey er al een goed oog in. Hij gaf me een papiertje, dat ik pas na de race mocht openvouwen. Stond daar toch wel 'P6' op zeker. Maar hij weet ook dat er nog wat verbeterd kan worden. Daarom werken we voor de volgende race nog een extra testsessie af. Die zal heel nuttig blijken, dat weet ik nu al."

En Longin kijkt ook al uit naar de volgende ELMS-race, van 13 tot 15 mei in Imola. "In 2005 scoorde ik daar mijn eerste overwinning in het FIA-GT kampioenschap, met een Corvette die ik deelde met Anthony Kumpen en Mike Hezemans. Die piste ligt me wel", besluit een tevreden Longin.

Bert Longin press  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons