EMG Motorsport wint Race Promotion Night

Podium Race Promotion Night
Patrick Franssen, Wiebe Wijtzes en Dylan Derdaele hebben met hun EMG Motorsport BMW M235i Racing Cup de Race Promotion Night 2016 op hun naam geschreven. Het trio had aan de meet een comfortabele voorsprong van vier ronden op het exemplaar van VR / Qvick Racing met Dirk Van Rompuy, Erik Qvick, Tom Van Rompuy en Kenzi Qvick aan de knoppen. De BMW Z3 van PDM Motorsport, gepiloteerd door Pierre De Landsheere, Dimitri Kluyskens en Maxence Vandekerckhove mocht na tien uur racen mee op het algemene podium en pakte ook de grootste beker in klasse 3.
Speedlover - Porsche 991
De Race Promotion Night 2016 werd een ware afvallingsrace. In de openingsfase leek de Speedlover Porsche 991 van vader en zoon Frank en Christophe Beliën en Louis Machiels de race te kunnen gaan domineren, maar de enige Porsche in de race werd reeds vroeg de zwarte vlag getoond wegens inbreuken op de geluidslimiet. Voor eenzelfde vergrijp werd ook de Diesel-BMW 1-serie van Heli Racing uit wedstrijd genomen.

Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Uiteindelijk zegevierde dus EMG Motorsport, exact 20 jaar nadat het team begon met circuitracerij. De van der Horst BMW Clubsport BMW won met een vijfde plaats algemeen klasse 4, niet onlogisch gezien de topbezetting bestaande uit Steven Dewulf, Gregory Eyckmans en Sam Dejonghe. Het snelle trio kreeg op het podium respectievelijk QSR Racing-rijders De Breucker, Liljeström en Van Haeren en het JJ Motorsport-trio Werckx, De Neef en Lambregs naast zich.

EMG Motorsport - BMW M235i Cup
De EMG Motorsport BMW #7 van Bert Redant, Michiel Verhaeren en Peter Van Delm finishte initieel als zesde, maar verloor met nog twintig minuten te gaan net na de Villeneuve-chicane een wiel, een incident waarvoor de wedstrijdleiding ook de enige neutralisatie uit de race inriep. De bolide werd daardoor teruggezet naar de elfde plaats. Uiteindelijk finishten 10 van de 18 gestarte bolides; opmerkelijk feit daarbij was dat al deze wagens uit het kamp kwamen van... BMW!

--- Uitslag Race Promotion Night 2016 (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zaterdag 12 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race Promotion Night.