van der Horst

Emil Frey brengt Lexus RC-F GT3 naar Blancpain GT

Emil Frey Lexus Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Lexus Racing - Lexus RC F GT3
Toyota en Lexus hebben hun competitieprogramma voor komend seizoen bekendgemaakt. Opvallend is daarbij vooral de bevestiging dat Emil Frey Racing twee exemplaren van de Lexus RC-F GT3 aan de start brengt van de Pro-klasse van de Blancpain GT Series. De bolide zal met een team dat op een later moment wordt onthuld ook te zien zijn in de VLN-wedstrijden op de Nürburgring Nordschleife.
  • LTF
Emil Frey Racing begon zijn carrière op het Europese racetoneel met de zelfgebouwde Jaguar G3, die op termijn steun genoot van het moederhuis. De Jaguar werd een publiekslieveling in de Blancpain Endurance Cup, maar het Zwitserse team keek ook naar de toekomst: tijdens de sprintrace op de Nürburgring werd afgelopen seizoen voor het eerst een Lexus RC-F GT3 ingezet voor Albert Costa en Stéphane Ortelli. Dit jaar zien we dus twee exemplaren van de auto in beide competities van SRO.

Ook interessant

Toyota en luxemerk Lexus brachten in een uitgebreid persbericht eveneens aan het licht dat zowel Felix Rosenqvist als LMP1-rijders Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi in 2018 deel uitmaken van de Super GT-troepen van de Japanse gigant. Rosenqvist is samen met Nick Cassidy en Heikki Kovalainen de enige niet-Japanner bij Lexus.

Tot slot komt Lexus ook voor de twaalfde opeenvolgende keer terug naar de 24 Uur van de Nürburgring, waar het een gloednieuwe LC zal inschrijven voor de Japanners Takeshi Tsuchiya, Takamitsu Matsui, Naoya Gamo en Yuichi Nakayama.

Foto Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 9 februari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons