van der Horst

Emil Frey met Lexus en Jaguar in Blancpain GT

Emil Frey - Lexus RC F GT3
Emil Frey - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing mikt komend seizoen op twee paarden in de Blancpain GT Series. In Pro brengen de troepen uit Zürich twee exemplaren van de Lexus RC-F aan de start - dat was al eerder geweten - maar daarnaast staat ook de Jaguar in april nog altijd op de grid. De Britse GT3 van eigen makelij wordt ingeschreven in de Silver Cup.
  • Heinz Performance
De twee rijdersbezettingen in de Pro-klasse ogen bijzonder sterk, met de snelle Spanjaard Albert Costa, de Oostenrijkse ex-F1-rijder Christian Klien en de Duitser Marco Seefried. Ervaren rot Stéphane Ortelli deelt de tweede Japanse bolide met Markus Palttala en Norbert Siedler.

Jaguar G3 - Emil Frey Racing
Jaguar G3 - Emil Frey Racing
De Jaguar zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen in de divisie voor jonge en minder ervaren rijders. Voormalig Lamborghini-fabrieksrijder Adrian Zaugg, Mikael Grenier en ex-McLaren-juniorrijder Alex Fontana moeten de 'Big Cat' succes laten kennen in de winter van zijn carrière. De Jaguar racet in Monza, Silverstone, Paul Ricard en de sprintmeeting van Misano (Sprint), maar voorlopig dus niet in de 24 Uur van Spa.

Emil Frey Racing debuteerde in 2012 met de artisanale Jaguar G3 in de toenmalige Blancpain Endurance Series en wordt sinds vorig jaar onder de arm genomen door Lexus om het programma van de RC-F GT3 voor hun rekening te nemen. Komend seizoen komen beide merken voor het eerst aan de start van hetzelfde kampioenschap.

Foto's: Brecht Decancq Photography, SRO
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op donderdag 15 februari 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons