van der Horst

Emilia Romagna: Dubbel voor Red Bull Racing - Ferrari KO

Max Verstappen & Sergio Pérez
Max Verstappen & Sergio Pérez
De Grote Prijs van Emilia Romagna draaide uit op een strijd tussen de Red Bull -rijders en Charles Leclerc (Ferrari). Maar de Monegask ging op het einde van de race in de fout en schonk zo de dubbel aan Red Bull Racing. Max Verstappen won, Sergio Pérez finishte als tweede, Lando Norris (McLaren) legde beslag op de laatste podiumplaats. Leclerc behoudt de leiding in de tussenstand maar Verstappen reduceert zijn achterstand na een perfect weekend tot 27 punten.
Start GP Emilia Romagna 2022
Start GP Emilia Romagna 2022
Door zijn zege zaterdag in de sprintrace mocht Max Verstappen van op de pole vertrekken voor de Grote Prijs van Emilia Romagna. Bij de start lag de piste er nat bij en alle rijders kozen om te starten op intermediate rubbers. Max Verstappen nam ditmaal een perfecte start en ging aan de leiding voor Charles Leclerc, die ditmaal minder goed weg kwam. Ook Carlos Sainz (Ferrari) kwam minder goed weg en werd in de eerste chicane aangereden door Daniel Ricciardo (McLaren). De Ferrari belandde in de grindbak en raakte er niet meer uit, een tweede opgave op rij voor Sainz. Ook Fernando Alonso (Alpine) zag zijn Alpine na een tik van Schumacher beschadigd en zou later opgeven. Mick Schumacher (Haas) van zijn kant belandde even naast de baan maar kon zijn weg verderzetten.

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Na vier ronden werd de race hervat, Charles Leclerc ging voorbij Norris en zette de achtervolging in op de twee Red Bull’s. Daarachter volgden Kevin Magnussen (Haas) en George Russell (Mercedes). De Deen moest de Brit voorbij laten en even later ging ook Valtteri Bottas (Alfa Romeo) voorbij de Haas. Na 17 ronden kwam Ricciardo als eerste binnen om slicks te schoeien nu de piste langzaam maar zeker opdroogde. Ook Pérez, Verstappen en Leclerc kwamen al vroeg binnen voor vers rubber. In de veertigste ronde dubbelde Verstappen de Mercedes van Lewis Hamilton die op de veertiende plaats rond reed.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Leclerc kwam als eerste binnen voor soft rubbers, hierin nagevolgd door de twee Red Bull-piloten. Maar in de plaats van voordeel te halen uit het manoeuvre ging de Ferrari-rijder in de fout en beschadigde daarbij zijn voorvleugel. Leclerc moest voor een derde maal de pits opzoeken en kwam als negende terug de baan op. Hij wist nog wel voorbij Magnussen, Sebastian Vettel (Aston Martin) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) te geraken om als zesde over de finishlijn te komen. Ondertussen reed Max Verstappen onbedreigd naar de overwinning voor zijn teamgenoot Pérez en Norris. George Russell (Mercedes) werd nog vierde en Bottas sloot de top vijf af. Na Leclerc maakten Yuki Tsunoda, Sebastian Vettel, Kevin Magnussen en Lance Stroll (Aston Martin) de top tien vol. Lewis Hamilton kwam niet verder dan een anonieme dertiende plaats achter de Williams van Alex Albon en de AlphaTauri van Pierre Gasly.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Emilia Romagna 2022

#RijderTeamResultaat
1.Max VerstappenRed Bull Racing1:32:07.986
2.Sergio PérezRed Bull Racing+16.527s
3.Lando NorrisMcLaren F1 Team+34.834s
4.George RussellMercedes-AMG F1 Team+42.506s
5.Valtteri BottasAlfa Romeo F1 Team+43.181s
6.Charles LeclercScuderia Ferrari+56.072s
7.Yuki TsunodaScuderia AlphaTauri+61.110s
8.Sebastian VettelAston Martin Aramco F1 Team+70.892s
9.Kevin MagnussenHaas F1 Team+75.260s
10.Lance StrollAston Martin Aramco F1 Team+1 lap
11.Alexander AlbonWilliams Racing+1 lap
12.Pierre GaslyScuderia AlphaTauri+1 lap
13.Lewis HamiltonMercedes-AMG F1 Team+1 lap
14.Esteban OconAlpine F1 Team+1 lap
15.Guanyu ZhouAlfa Romeo F1 Team+1 lap
16.Nicholas LatifiWilliams Racing+1 lap
17.Mick SchumacherHaas F1 Team+1 lap
18.Daniel RicciardoMcLaren F1 Team+1 lap
19.Fernando AlonsoAlpine F1 TeamDNF
20.Carlos Sainz Jr.Scuderia FerrariDNF


Foto's: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons