van der Horst

Emilia Romagna GP: Valtteri Bottas snelste in chaotische eerste vrije training

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Het befaamde Autodromo Enzo e Dino in Imola kende heel wat chaos deze ochtend tijdens vrije training één. Valtteri Bottas (Mercedes) zette laat in de sessie de snelste tijd neer, voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull Racing). De sessie werd verstoord door twee rode vlag situaties na een crash tussen Sergio Perez (Red Bull Racing) en Esteban Ocon (Alpine) en een 'last-minute' spin van Nikita Mazepin (Haas).
  • De Swert Opticiens
Met een 1:16.564 was Bottas de snelste tijdens de ochtendsessie. Hamilton (+0.041) en Verstappen (+0.058) waren echter niet ver van de Fin zijn tijd verwijderd. Charles Leclerc werd vierde (+0.232) in zijn Ferrari, met Pierre Gasly vijfde (+0.324) voor AlphaTauri. Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Alpine), Lance Stroll (Aston Martin), Nicolas Latifi (Williams Racing) en Daniel Ricciardo (McLaren) vervolledigden de top tien.

Imola 2021
Imola 2021
Het Italiaanse circuit bleek bedriegelijk voor alle rijders. Vrij vroeg in de sessie verloor Mazepin al de controle over zijn F1-bolide en eindigde de Rus in de grindbak aan Rivazza. Hij kon zijn sessie hervatten, maar zorgde voor heel wat vuil op de baan. Naast Mazepin had ook Latifi en zelfs Lewis Hamilton moeite om op het asfalt te blijven. Bottas en Verstappen schraapten met hun wagens vaak langs de gele 'curbstones'. 

Met nog vijftien minuten op de klok, gebeurde er buiten beeld een crash tussen Esteban Ocon en Sergio Perez. Tot nu toe is enkel bekend dat Ocon langzaam reed en Perez in het midden van zijn snelle ronde zat, toen de twee elkaar raakten in de Villeneuve Chicane. Beide auto's moesten getakeld worden waardoor een eerste rode vlag verscheen. De tweede rode vlag kwam nog geen minuut van het einde. Nikita Mazepin verloor de controle over zijn wagen in de laatste bocht en crashte tegen de muur voor de inrit van de pits. Veel werk dus voor Haas om de wagen opnieuw klaar te maken voor vrije training twee om half drie.

De volledige resultaten vindt u hier.

Foto's: Georges De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons