van der Horst

Enkele gekende namen aan de start van de Ultimate Cup Series

Nova NP02
Nova NP02
Dit weekend gaat op het Circuit Paul Ricard de Ultimate Cup Series van start met de eerste van zes manches. Er wordt gereden in verschillende categorieën waaronder drie voor GT wagens en prototypes en daar komen nu ook enkele Belgen aan de start. Meest opvallend deelname langs Belgische zijde is die van Semspeed dat komt met een nieuwe Nova Proto NP02 in de Endurance Prototype Challenge.
BHK Motorsport - Ligier JS P320 LMP3
BHK Motorsport - Ligier JS P320 LMP3
De Nova Proto 02, de eerste gesloten CN proto van Nova, van Semspeed zal bestuurd worden door Francois en Benoit Semoulin. In de Endurance Prototype Challenge nemen ze het op tegen een vijfentwintigtal LMP3’s en CN proto’s. Opvallend naast de Nova van Semspeed vinden we nog acht gelijkaardige bolides terug aan de start. Het ook bij ons gekende T2 Racing heeft dan weer een Duqueine D08 LMP3 ingeschreven. Nog een bekende naam is die van Alex Cascatau, die we nog kennen van de Belcar Series en de Supercar Challenge waar hij samen met Alain Berg uitkwam op een Norma M20 FC CN proto. In de Ultimate Cup zit hij echter achter het stuur van een Ligier JS P320 LMP3 van BHK Motorsport.
 
In de Sprint GT-Touring Challenge vinden we dan weer Amaury Bonduel terug aan het stuur van één van de drie Lamborghini’s Huracan Super Trofeo ingezet door BDR Competition by Grupo Prom. De twee andere wagens van het team komen in handen van Serge Doms en Alfredo Hernandez.

Foto's: Letihon.be & Alex Cascatau Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 22 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons