van der Horst

Enkele nieuwssprokkels in aanloop naar de race in Rusland

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Afgelopen vrijdag heeft Kimi Räikkönen een stoeltje gepast in de fabriek van Sauber. Dat bericht werd door Motorsport.com verspreid. Volgens Motorsport zou dit duiden dat de Fin later dit jaar voor het Zwitserse team in actie zal komen tijdens een bandentest van Pirelli. De wereldkampioen van 2007 wisselt volgend seizoen van zitje met Charles Leclerc. De Monegask werd enkele weken geleden bevestigd als nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel bij Scuderia Ferrari en op dezelfde dag kwam het bericht dat Iceman voor twee jaar richting Sauber trekt, de renstal waar het voor hem in 2001 allemaal begon.
Sebastian Vettel, winnaar 2018 F1 Grote Prijs van België
Sebastian Vettel, winnaar 2018 F1 Grote Prijs van België
Sebastian Vettel gaf toe dat hij Kimi Räikkönen als teammaat zal missen. "Ik heb hele goed tijden beleefd", aldus de viervoudige wereldkampioen aan Autosport.com. "Kimi en ik zijn intussen vrienden geworden en we reizen vaak samen naar de races. Ik denk dat hij de beste teamgenoot is die je je maar kan wensen. Niet alleen omdat hij een indrukwekkende rijder is, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid. We hebben nog nooit gezeur en gezever gehad. Ik vind het best wel jammer dat Kimi vertrekt." Over toekomstig collega Charles Leclerc zei de Duitser benieuwd te zijn naar hoe de samenwerking zal verlopen tussen de Monegask en zichzelf. En op de vraag of hij te jong is voor de stap naar Ferrari zei Vettel: "Als je snel genoeg bent zegt leeftijd helemaal niets."

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Lando Norris zal ook dit weekend terug in actie komen in de koningsklasse van de autosport. De jonge Brit zal tijdens de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Rusland het Mclaren-zitje overnemen van onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Daarmee gaat Norris opnieuw - net zoals in Spa-Francorchamps en Monza - een druk weekend tegemoet omdat hij ook nog in strijd is om het kampioenschap in de Formule 2. Norris staat momenteel tweede, op 22 punten van George Russel. Ook andere teams zetten aanstaande vrijdag tijdens de eerste vrije training jong geweld achter het stuur: Artem Markelov bij Renault, Antonio Giovinazzi bij Sauber en Nicolas Latifi bij Force India. 

Max Verstappen en Stoffel Vandoorne
Max Verstappen en Stoffel Vandoorne
Red Bull Racing zal dit weekend terug overschakelen naar de B-specificatie van de Renault-krachtbron. Red Bull was de enige renstal die reeds gebruik maakte van de C-spec van de Franse motor maar na enkele problemen in Singapore willen ze voorlopig terug naar de oudere versie gaan. "We gaan terug naar de vorige specificatie voor de volgende race", aldus Christian Horner op de officiële website van de Formule 1."Dus Sochi zal een moeilijk weekend worden voor ons." De C-versie zal waarschijnlijk pas terug worden gebruikt in Japan. Men verwacht dat de renstal nagelnieuwe B-spec motoren zal installeren, en dit zal dus gridstraffen opleveren voor zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen.

Foto's: Racing International Photography & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 25 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons