van der Horst

Enkele nieuwssprokkels vanuit Bahrein

Brendon Hartley - Toro Rosso
Brendon Hartley - Toro Rosso
De problemen bij Honda zijn nog niet van de baan. Nadat Pierre Gasly met een rokende Toro Rosso de handdoek in de ring had geworpen in Melbourne, werd de oorzaak van zijn opgave gevonden. De verbrandingsmotor (ICE) in de krachtbron werd beschadigd door een probleem met de turbo en de MGU-H. Die mankementen zouden nu verholpen zijn en die componenten worden dit weekend zowel bij Gasly als Brendon Hartley vervangen. In de STR13 van Gasly moet ook de ICE vervangen worden. Zeker geen goed begin, want er mogen dit seizoen maar maximaal drie exemplaren van de ICE, MGU-H en de turbo gebruikt worden. Meerverbruik resulteert in gridstraffen.
  • St. Paul

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij zijn huidige team Mercedes. Die nieuwe overeenkomst met de Duitse renstal zou de viervoudige wereldkampioen tot en met 2021 in de koningsklasse van de autosport houden. Dat nieuws werd vermeld door het Duitse blad Bild, dat sprak met Mercedes-baas Toto Wolff. "We zitten op dezelfde golflengte", zei Wolff over de lopende onderhandelingen met de Brit. "Een contract als dit is meer dan honderd pagina's dik, met heel wat te bespreken punten. En dat moet allemaal in orde zijn, maar dat alles is zo goed als rond."

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Liberty Media heeft problemen om de nieuwe live streaming service te lanceren. Voor Australië werd meegedeeld dat enkele landen van die service konden genieten, maar dat werd uiteindelijk uitgesteld tot Bahrein. Nu blijkt echter dat F1 TV ook voor deze race niet operationeel zal zijn nadat er enkele mankementen werden gevonden tijdens de beta-tests. "Het zal zo vlug mogelijk operationeel zijn", aldus een woordvoerder van Liberty aan Bild. "Maar niet in Bahrein." Volgens het Zwitserse publicatie Motorsport Aktuell zou F1 TV voor de Grote Prijs van China in orde moeten zijn. Dat is de week na de race in Bahrein.

Max Verstappen
Max Verstappen
Nog verder nieuws bij Liberty Media afgelopen week. Volgens het Duitse Auto Motor und Sport wil de nieuwe eigenaar op zaterdag een kwalifcatierace houden. De uitslag van die wedstrijd zal ook de startopstelling zijn van de race op zondag. Op vrijdag zou er ook een technische inspectie plaatsvinden, waarbij de fans de wagens van dichtbij kunnen bekijken, gevolgd door een trainingsessie die de startorde voor de kwalificatierace op zaterdag zal bepalen. De kwalificatierace op zaterdag zou honderd kilometer lang moeten zijn en men mag zoveel banden gebruiken als men wil. Ook zou er dan geen beperking zijn op het verbruik van benzine. Of het ooit zover komt, is verre van duidelijk.

Foto's:  Georges De Coster
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 5 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons