van der Horst

Envision Racing wordt klantenteam van Jaguar

Robin Frijns - Envision Racing
Robin Frijns - Envision Racing
Dit seizoen staat Envision Racing in de Formule E nog aan de start met een Audi-aandrijving, maar als het aanwezig wilde blijven tijdens de Gen3-era, moest het Chinese team op zoek gaan naar een nieuwe leverancier. Die heeft Sylvain Filippi en co gevonden, want vanaf volgend seizoen zal het team van Robin Frijns en Nick Cassidy aantreden met hulp van Jaguar.
  • Dreamdrive
Terwijl het Gen2 tijdperk dit seizoen ten einde loopt, moeten heel wat teams op zoek naar een nieuwe partner voor hun aandrijving. Zo ook Envision Racing, dat volgens The Race alle mogelijke pistes heeft afgegaan. Uiteindelijk zijn ze bij Jaguar uitgekomen, mede vanwege de opmars die de Britse constructeur maakte sinds hun intrede in de Formule E.

Toch zullen we de komende maanden nog meer verschillende samenwerkingen zien ontstaan. Naast Envision Racing zitten ook Venturi - dat vermoedelijk met Maserati gaat samenwerken -, Avalanche Andretti, Dragon / Penske Autosport - dat besloten heeft om als klantenteam te fungeren - en, verrassend, Mercedes-EQ zonder krachrtbron. Voor dit laatste team doet het gerucht de ronde dat er een samenwerking met McLaren zou inzitten, dat ook wil toetreden tot het kampioenschap.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 8 februari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons