Enzo Ide en Kobe Pauwels dit weekend in Lydden Hill

Enzo Ide: Audi S1 WRX
Komend weekend worden de tweede en derde manche verreden van de 5 Nations BRX op het Engelse Lydden Hill. Meteen ook de laatste afspraak, want ook dit kampioenschap werd door COVID-19 geteisterd. Naast ander mooi volk ook twee Belgen aan de start met Enzo Ide en debutant Kobe Pauwels.
Het wordt een slotweekend van "alles kan en niets moet" voor onze landgenoten. Enzo Ide was dit seizoen reeds aan de slag in Barcelona waar hij zich tweemaal kwalificeerde voor de halve finale in het WK voor Supercars. Op zaterdag liet hij zijn halve finale vallen voor ploegmaat Robin Larsson die net buiten de top 12 viel. Op zondag werd hij zesde in de halve finale na een technisch euvel. Spa en de Nürburgring werden geannuleerd waardoor de West-Vlaming nu opnieuw wat wedstrijdritme kan opdoen aan de andere kant van het kanaal. Ide zal het opnieuw doen in zijn eigen Audi S1 Supercar, ondersteund door JC Raceteknik. Concurrentie zal hij onder meer krijgen van kleppers als Liam Doran en Andreas Bakkerud die een Audi S1 delen over de twee wedstrijddagen. Verder is er ook nog circuiteigenaar en vader van Liam, Pat Doran, Julian Godfrey, Oliver Bennett, Mark Donnelly, Mark Flaherty, enz…

Debuut voor 16-jarige Kobe Pauwels

Kobe Pauwels
Voor de ex-Belgische kampioen Kart Cross, Kobe Pauwels, wordt het de vuurdoop in de Super1600. De 16-jarige zoon van Koen Pauwels mag debuteren in een topwagen, nl. de Audi A1 van Volland Racing. Pauwels junior heeft reeds een test achter de rug met de Audi in Oostenrijk en het was de bedoeling dat hij zou debuteren tijdens de laatste manche van het Europees kampioenschap op de Nürburgring. Maar zoals geweten ging dit feestje wegens COVID-19 niet door, waardoor hij komend weekend een dubbel programma mag afwerken. In totaal zijn er, verdeeld over twee dagen, voor de rijders zes kwalificaties, twee halve finales en twee finales.

“Het is de bedoeling om wedstrijdritme op te doen en de wagen te leren kennen,” aldus de Belgische hoop in bange dagen. “Volgend seizoen gaan we zeker een volledig Europees kampioenschap afwerken, al dan niet gecombineerd met andere wedstrijden zoals het Belgisch kampioenschap. We toeven met het Duitse Volland Racing in het beste team binnen het Europees kampioenschap Super 1600 en rijden komend weekend met de wagen waarmee de Rus Artur Egorov op een voorlopige derde plaats eindigde in Barcelona. De concurrentie binnen de rangen van Volland Racing zal groot zijn met onder meer de Rus Yury Belevskiy die tweemaal won in Barcelona en Nils Volland, zoon van de teameigenaar.”

Foto's: Jan Kare Rafoss & Pauwels Motorsport

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op donderdag 3 december 2020.