Enzo Ide en Kobe Pauwels doen het uitstekend in 5 Nations BRX

Kobe Pauwels - Audi S1 Super1600
De deelnemers aan de tweede en derde manche en meteen ook de laatste ontmoeting binnen de 5 Nations BRX, kregen afgelopen weekend het gezelschap van onze landgenoten Enzo Ide bij de Supercars en Kobe Pauwels in de Super1600. Beiden deden het uitstekend en konden huiswaarts keren met een zege en drie tweede plaatsen.
Pauwels debuteert met zege
Kobe Pauwels
Kobe Pauwels is pas 16 jaar oud en zou zijn debuut maken in Super1600 tijdens de laatste race van het Europees FIA kampioenschap op de Nürburgring. Deze race werd echter gecanceld en daardoor werd de maidentrip van de gewezen Belgisch kampioen Kart Cross uitgesteld tot afgelopen weekend op Lydden Hill, waar via een double header de tweede en derde manche van het 5 Nations BRX werden verreden.

Pauwels junior liet onmiddellijk in zijn kaarten kijken. Aan het stuur van een Audi S1 Super1600 uit de stal van het gerenommeerde Volland Racing was hij reeds tijdens de vrije training de snellere van de Rus Yury Belevskiy, die tweemaal won in Barcelona tijdens de enige Europese wedstrijd van het seizoen.

Op zaterdag tijdens de kwalificaties waren de snelste chrono’s voor de beide Audi’s van Pauwels en Belevskiy en de Peugeot 206 van Vitols. Onze landgenoot won de finale met een dikke seconde voorsprong op zijn Russische ploegmaat Belevskiy en 4,5 seconden op de Peugeot van Vitols. Van een geslaagd debuut gesproken. Op dag twee pakte de Rus revanche en lukte twee snelste chrono’s tegenover één voor Pauwels. Tijdens de tweede finale van het weekend moest de debuterende Belg de duimen leggen tegen zijn ploegmaat. Maar de toon is gezet en we kunnen niet wachten om Kobe volgend seizoen aan het werk te zien midden nog meerdere Europese toppers.

Ook Enzo Ide, goed voor twee halve finaleplaatsen tijdens de WK manche in Barcelona, was de snelste in vrije training in zijn Aud1 A1 Supercar. Zijn voornaamste belager van het weekend was de zeer ervaren Liam Doran, die letterlijk op zijn eigen thuiscircuit actief was. Beiden reden met een identieke Audi S1 en werden ondersteund door het team van JC Raceteknik.

Ide de evenknie van de zeer ervaren thuisrijder Doran
Enzo Ide: Audi S1 WRX
De West-Vlaming deed het uitstekend tegen thuisrijder Doran en joeg de Brit richting de limieten van de Audi. Op zaterdag waren twee van de drie kwalificaties voor de Brit en een voor onze landgenoot. Beiden wonnen hun halve finale en deelden de eerste startrij in de finale. Doran won, maar Ide dreef hem tot het uiterste en eindigde zeer knap tweede op anderhalve seconde. Mark Donnelly werd derde op ruime afstand van het Audi-duo. Op zondag wonnen beide rijders opnieuw hun halve finale met een besttijd en de pole voor Ide in de finale. Hij lukte een kopstart, maar schoof iets te ver in Chessons waardoor Doran binnendoor kon en opnieuw de race kon winnen. Opnieuw zilver voor Ide op amper 8/10 van een echte wereldtopper.

“Ik ben al bij al heel tevreden, want ik heb Liam Doran, toch een man met meer ervaring, het vuur aan de schenen kunnen leggen. Vooral op zondag zat de winst erin maar bij het nemen van de verplichte jokersectie werd ik even opgehouden door een tragere deelnemer”, besloot Ide na afloop.

Foto's: BRX 5 Nations / Enzo Ide

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op dinsdag 8 december 2020.