van der Horst

Enzo Ide gaat rallycrossen met Audi S1 Supercar van EKS

Enzo Ide & Mattias Ekström
Enzo Ide & Mattias Ekström
We wisten het reeds een poos en het was ondertussen een publiek geheim geworden. Uiteindelijk komt Enzo Ide nu naar buiten met het nieuws dat hij komend seizoen intens zal trainen en zijn debuut zal maken in rallycross met een Audi S1 Supercar uit de EKS-stal van Mattias Ekström. En dit in samenwrking met Comtoyou Racing, het team dat dit seizoen onder meer de merkentitel pakte in de Trophée Andros.
  • Shopa
Enzo Ide - kampioen Blancpain GT Series Sprint Cup 2016
Enzo Ide - kampioen Blancpain GT Series Sprint Cup 2016
Enzo Ide en Rallycross. Dat komt zeker goed, maar de ex-Europees Blancpain GT Sprint kampioen gaat wel een intensief trainingsjaar tegemoet voor deze héél specifieke autosportdiscipline.
De West-Vlaming die ook winst in de 24 Hours of Zolder achter zijn naam heeft staan, heeft met Comtoyou Racing wel een gerichte keuze gemaakt. Het team won afgelopen winter races binnen de Andros Trophée en behaalde er met Audi de merkentitel. Voor de bouw van de wagen trok Ide richting Zweden waar zijn vriend Mattias Ekström zijn eigen structuur heeft. De voormalige DTM-kampioen en wereldkampioen RallycrossRX is een kei in zijn vak en zal voor Ide een Audi S1 RX Supercar bouwen.

Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Enzo Ide: “Voor mij is het compleet nieuw en ik kijk er enorm naar uit. Vooral het feit dat de wagens op een zakdoek bijeen zitten en de piloten voor iedere centimeter vechten spreekt me enorm aan. Mijn programma voor 2018 omvat diverse testdagen, waaronder de twee officiële testdagen voor het WK in Lohéac en Silverstone. Ik maak in de loop van 2018 ook mijn competitiedebuut, maar meer details daarover volgen later.”

Ide zal binnen de structuur van Comtoyou vooral samen werken met François Verbist die hij goed kent van zijn periode bij WRT.

Belgian Audi Club Team WRT Enzo Ide
Belgian Audi Club Team WRT Enzo Ide
"Ik werk al lang samen met mijn vriend François Verbist en het feit dat we dit nieuwe programma samen zullen kunnen ontwikkelen maakte me meteen enthousiast, ik zocht een andere uitdaging buiten de GT3", gaat Enzo verder.
"Comtoyou Racing is het ideale team om dit programma stevig uit te bouwen, ze hebben in de TCR International en de Trophée Andros al bewezen dat ze zeer snel performant zijn. En ook op het team rond Ekström kunnen we blijven rekenen om te evolueren richting een vast programma. We gaan samen de zaken rustig aanpakken, stap voor stap, zonder stress. De prioriteit dit jaar is om alle onderdelen van deze discipline te leren."

Enzo Ide is blijkbaar niet de enige die zijn eieren in de mand van Comtoyou wil leggen, want een tweede Audi met andere rijders valt niet uit te sluiten, "Ik krijg bijna elke dag een vraag om onze tweede wagen te mogen besturen", vult teammanager van Comtoyou François Verbist aan. "Alles op zijn tijd, maar je moet nooit ‘nooit’ zeggen, ik blijf openstaan voor al deze aanvragen."

Foto's: Ide Press - Georges De Coster - Johnny Loix - RIPDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op donderdag 22 februari 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons