van der Horst

Enzo Ide klaar voor WK RX na opnieuw finale in RallyX Nordic

Enzo Ide in strijd met Kristoffersson en Grönholm
Enzo Ide in strijd met Kristoffersson en Grönholm
Zoals geweten is West-Vlaming, Enzo Ide, bezig met een intensieve voorbereiding inzake het wereldkampioenschap Rallycross dat start eind juli in Barcelona. Hiervoor is het Scandinavisch kampioenschap RallyX Nordic ideaal omdat nog andere rijders uit het WK dit kampioenschap gebruiken als voorbereiding op het echte grote werk. Afgelopen weekend werd in het Finse OuluZone de vijfde en zesde manche voor het RallyX Nordic verreden.
Na een eerste finale in Zweden enkele weken geleden, parkeerde Enzo Ide zijn Audi S1 opnieuw in de finale, waar hij als vierde over de meet kwam. Na dit weekend staat Enzo Ide op de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. De volgende twee races van RallyX Nordic worden pas midden augustus verreden in het Zweedse Arvika, dus is het op 23 en 24 juli eerst tijd voor de eerste afspraak in het WK Rallycross in Barcelona.

Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: “Voor de meesten van ons was het een nieuw parcours, het is altijd leuk om op nieuwe plaatsen te strijden en nieuwe parcoursen te ontdekken, maar misschien leek dit circuit toch wel iets te veel op een kartingpiste. Ik had dit weekend wat ups en downs, met wat technische problemen en daarna twee tijdstraffen voor het rijden op de trackers, die wat mij betreft te dicht bij de piste stonden. Tevens ontstonden er op de onverharde sectie op den duur te veel putten die meerdere wagens beschadigden. Tot slot ook toch dit. Het is voor wie een volledig kampioenschap rijdt soms wel jammer dat rijders die één wedstrijdweekend uitkiezen je van de baan kunnen rijden en zo je resultaat in het kampioenschap beïnvloeden.

"Maar goed, ik ben blij dat ik vandaag op de vierde plaats ben geëindigd, hoewel ik natuurlijk voor een podiumplaats had getekend. Maar anderzijds heb ik dit weekend weer erg veel geleerd, onder meer van rijders als Johan Kristoffersson en Niclas Grönholm, die beide ook in het WK uitkomen.

De rondetijden waren over het algemeen goed, terwijl ik tegelijkertijd nog wat aan mijn jokerstrategie moet werken. Die strategie is altijd een uitdaging voor iedereen. De volgende wedstrijd is de opener van het WK in Spanje. Ik kijk ernaar uit om tegen de beste rijders ter wereld te strijden en mezelf te blijven verbeteren. Zoals altijd wil ik EKS JC bedanken die dit weekend fantastisch werk heeft geleverd. Ik had wat intense contacten op de piste, dus ze hebben tussen de wedstrijden wel hard moeten werken."

Dit doet ons vermoeden dat Enzo Ide klaar is om het gevecht aan te gaan in het WK dat hij volledig zal rijden.

Foto's: Enzo Ide Press

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 9 juni 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons