van der Horst

Enzo Ide met Phoenix Audi en Kumpen (WK GT), Kumpen / Winkelhock (BES) en Ruben Maes (BRCC)

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS ultra
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS ultra
Na een seizoen 2013 met Ferrari in het WK GT staat Enzo Ide in 2013 voor een schitterende opdracht. De jonge West-Vlaming zal met Phoenix Audi zowel de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series en de BRCC betwisten. Aan de zijde van zijn landgenoot Anthony Kumpen in het WK GT en voor de Blancpain met niemand minder dan GT1-wereldkampioen Markus Winkelhock naast opnieuw Anthony Kumpen. Tijdens de enkele wedstrijden voor de BRCC zal hij ploeg vormen met de Porsche dealer Ruben Maes, met wie het verhaal enkele seizoenen geleden allemaal begon.
Enzo Ide zet opnieuw een stap in zijn autosportcarrière, met een stevig seizoen 2013 aan de zijde van één van de meeste ervaren GT-rijders die België rijk is: Anthony Kumpen. Het duo zal een dubbele opdracht afwerken, met name de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series.

Enzo Ide: “Het zal een stevig seizoen worden, dat is zeker. De Blancpain Endurance Series is eigenlijk het EK Uithouding voor GT-wagens, met als hoogtepunt de 24 Uur van Spa. Verder staan er drie wedstrijden van 3 uur op het programma, in Monza, Silverstone en Paul Ricard en het seizoen wordt afgesloten met de 1000 Kilometer van de Nürburgring. Het zal knokken worden voor iedere meter en iedere positie want het niveau in het EK Uithouding ligt bijzonder hoog.  De FIA GT Series is dan weer de opvolger van het WK GT, met sprintwedstrijden van 60 minuten, gespreid over zes meetings. De belangrijkste afspraak hier is zonder meer de tweede race van het seizoen in Zolder. Ook hier zal de concurrentie niet mals zijn, met onder meer negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb in een McLaren als tegenstander.”

Enzo Ide verhuist dus van AF Corse Ferrari naar Phoenix Audi, een weloverwogen stap.
Enzo Ide: “Phoenix Audi is een topteam, met succesvolle ervaring in DTM en de 24 Uur van de Nürburgring. Vorig jaar won het team ook de 24 Uur van Spa, dus veel meer adelbrieven hoeven er niet te zijn. De Audi R8 LMS is dan weer de meest succesvolle GT van de afgelopen twee jaar, ik won met het merk in 2011 diverse wedstrijden in het EK GT en ook de 24 Uur van Zolder kwam toen op mijn palmares. Ik denk dat de combinatie van Audi en Phoenix, samen met Anthony Kumpen, toch een kerel met ontzettend veel ervaring, moet maken dat we in beide kampioenschappen vooraan kunnen meespelen. Ik ga geen boude uitspraken doen over titels en zeges, maar ons meten met de top en vooraan meevechten, is zonder meer het doel.”

Ook Anthony Kumpen is overtuigd van de kansen van het nieuwe duo:
“Enzo heeft tijdens testen met Phoenix veel repsect afgedwongen en ik denk dat we samen een mooi jaar tegemoet gaan. In de Blancpain Endurance Series krijgen we overigens het gezelschap van de Duitser Markus Winkelhock, regerend wereldkampioen GT en ex-F1-rijder.”

Het seizoen van Enzo Ide start op 31 maart en 1 april in het Franse Nogaro met de aftrap van de FIA GT series.

Last but not least zal Enzo Ide ook enkele wedstrijden van het BRCC afwerken, samen met een andere West-Vlaming, Ruben Maes. Het was trouwens met Ruben Maes dat Enzo Ide zijn eerste stappen op circuit zette. Ook hier neemt het West-Vlaamse duo het stuur van een Audi R8 LMS van Phoenix. 

Enzo Ide press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 24 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons