van der Horst

Enzo Ide met Audi en EKS in Euro RX

Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Onze landgenoot Enzo Ide zal komend seizoen deelnemen aan het volledige FIA European Rallycross Championship. Hij blijft trouw aan de Audi S1 EKS RX quattro die door het voormalige FIA World Rallycross Championship kampioensteam EKS van Mattias Ekström zal worden ingezet.
Belgian Audi Club Team WRT Enzo Ide
Belgian Audi Club Team WRT Enzo Ide
Ide begon zijn autosportcarrière in 2010 op circuit, met onder meer zeges in de beruchte 24 uur van Zolder en vooral de Blancpain Sprint Series-titel in 2016 met het Belgische WRT van Vincent Vosse en Yves Weerts, ook toen al achter het stuur van een Audi. In 2019 maakte hij zijn debuut in de rallycross en in 2021 werkte hij een volledig seizoen in het WK met een zesde plaats in de eindstand als resultaat. Ide was ook de allereerste Belg die een snelste tijd in een heat van een WK-manche neerzette.

In 2022 zal Ide een volledig Euro RX-seizoen afwerken, terwijl hij ook deelneemt aan een selectie van wedstrijden van de RallyX-serie in Scandinavië, om nog meer ervaring te vergaren.

Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
“Rallycross is een zeer onvoorspelbare sport vol actie, die moeilijk met iets anders te vergelijken valt”, aldus de West-Vlaming. “In 2021, aan de zijde van de succesvolle Johan Kristoffersson, had ik de kans om veel te leren en continu progressie te maken. Nu zal ik die opgedane kilometers moeten benutten, want ik wil strijden om de topplaatsen in het Euro RX. Het is een heel logische stap om met EKS verder te gaan, want zij hebben de knowhow en ervaring op het allerhoogste niveau van de sport. Het EK doet ook ons land aan in Spa-Francorchamps.”

Enzo Ide 2022
Enzo Ide 2022
EKS-oprichter en eigenaar Mattias Ekstrom kijkt er naar uit om dit jaar verder te werken met Ide. “Ik ben enthousiast om dit seizoen met hem verder te werken”, aldus de tweevoudige DTM-kampioen en ex World RX-titelwinnaar. “Ik heb Enzo zien groeien in de circuitracerij, waar hij bleef leren en uiteindelijk de Blancpain-titel pakte. De afgelopen paar jaar heeft hij hetzelfde in de rallycross gedaan, waar hij bleef leren en zijn vaardigheden ontwikkelen tijdens elke wedstrijd die hij heeft gereden. Hier bij EKS mikken we altijd op podiumplaatsen en titels en ik heb het gevoel dat Enzo er klaar voor is om er dit jaar voor te gaan. We zullen hem ondersteunen met onze kennis en expertise op de beste manier die we kunnen. Ik kan niet wachten om hem dit jaar te zien racen - ik denk dat hij veel mensen kan verrassen.”

EKS heeft een bewezen staat van dienst in het World Rallycross Championship, met het winnen van de rijders- en teamtitels in 2016, de teamtitel in 2020 en de rijderskroon in 2021.

Enzo Ide Press
Foto's: Johnny Loix / RIP / Enzo Ide Press

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op dinsdag 12 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons