van der Horst

Er komt geen Condroz rally in 2023

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
De Royal Motor Club van Hoei heeft in samenspraak met de RACB besloten om de Condroz-Huy rally dit jaar niet te laten doorgaan. Als reden geven de organisatoren op dat zij geen zekerheid hadden dat aan alle voorwaarden kon voldaan worden om de rally veilig te laten plaats vinden.
Na het drama van vorig jaar werd er gekeken hoe de Condroz rally dit jaar kon plaats vinden in veilige omstandigheden. Dit scheen te lukken want zowel de RACB Sport als de lokale autoriteiten hadden de nodige vergunningen toegekend. De organisatie wou echter de veiligheid van toeschouwers en deelnemers nog verder garanderen dan in de voorschriften aangegeven en daaraan kunnen ze niet voldoen klonk het. Bovendien waren verscheidene burgemeesters uit omliggende gemeenten niet happig om de rally toe te laten op hun grondgebied met het oog op de verkiezingen van volgend jaar. Nu wordt er uitgekeken hoe men (vanaf 2025?) het event opnieuw kan organiseren onder een ander concept.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Rally Championship op dinsdag 15 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons