van der Horst

ERC: Efrén Llarena kampioen zonder één meter te rijden

Efrén Llarena - Skoda Fabia Rally2
Efrén Llarena - Skoda Fabia Rally2
De Spanjaard Efrén Llarena is nog voor de start van de Barum Rally, manche zeven in het kampioenschap, kampioen geworden. Simone Tempestini en Nil Solans, zijn enige twee belagers, blijven weg uit het Tsjechische Zlín.
Efrén Llarena telt 137 punten, Simone Tempestini 79 en Nil Solans 70. Met nog twee manches te gaan, en nog 70 punten te verdienen hadden de Roemeen en de Spanjaard nog een waterkans om Llarena bij te halen maar beide rijders geven verstek. Daarmee is Llarena mathematisch zeker van de titel, zonder maar een meter te rijden in de Barum Rally.

Dik verdiend, want ondanks een valse start in het Portugese Fafe, was hij nooit uit de top vier te branden met thuiswinst op de Canarische Eilanden als kers op de taart.

Het Europese kampioenschap had echter weinig om het lijf dit jaar, met maar een handvol rijders die hun zinnen hadden gezet op de Europese titel.

Llarena kan dus straks vrijuit gaan koersen, in een onmogelijke poging Jan Kopecky van zijn negende winst te houden.

Foto: ERC Series FIA

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op woensdag 24 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Czech Rally Zlín.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons