van der Horst

ERC: Verrassingen op kalender van het ERC

Nil Solans - VW Polo Rally2
Nil Solans - VW Polo Rally2
Na het WRC heeft ook het ERC de kalender voor 2023 bekend gemaakt. Grootste verrassingen zijn de Royal Rally van Scandinavië en de Rally van Hongarije, als slotmanche.
De kalender van het ERC telt volgend jaar acht rally's, te beginnen in Portugal met de Rally Serras de Fafe, midden maart. De karavaan blijft in de buurt met de Rally van de Canarische eilanden. Daarna trekken de deelnemers naar Oost-Europa voor manches in Polen en Letland. 

De vijfde manche is de grootste verrassing met de Royal Rally van Scandinavië die verreden wordt in de buurt van Värmland. Dat zal bij velen een belletje doen rinkelen want dat is ook de regio waar het WRC langsgaat in de winter. Kort later is er de Rally di Roma Capitale en de Barum Rally in Zlin. De slotmanche, begin oktober, is die van Hongarije. Na een jaartje op de strafbank zal de regio Zemplén opnieuw het decor zijn voor de finale van het ERC.

foto: fia ercDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 26 november 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons