van der Horst

Erelijst: de kampioenen van de 24H SERIES powered by Hankook 2017

Hofor-Racing - Algemene winnaars 2017 24H SERIES powered by Hankook
Hofor-Racing - Algemene winnaars 2017 24H SERIES powered by Hankook
Een paar dagen na de Hankook 24H PORTIMAO, de seizoensfinale van de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar, is het stof wat opgetrokken. Tijd, derhalve, voor een terugblik op een seizoen met opnieuw spannende competitie in de internationale lange-afstands-raceserie en om de prestaties van de titelwinnende rijders en teams op hun juiste waarde te schatten met de traditionele erelijst. Natuurlijk is de strijd in de CREVENTIC SERIES powered by Hankook nog geenszins over, want het evenement op het circuit van Spa-Francorchamps in België, meetellend voor de 24H TCE SERIES powered by Hankook en de 24H PROTO SERIES powered by Hankook, staat nog op de kalender van 6-8 oktober 2017. Een maand later wordt de strijd om de titels in het Championship of the Continents beslist tijdens de eerste editie van de Hankook 24H COTA USA van 10-12 november 2017.
  • St. Paul
Team Altran Peugeot - Winnaars Teams toerwagens 24H SERIES Powered by Hankook
Team Altran Peugeot - Winnaars Teams toerwagens 24H SERIES Powered by Hankook
Teams en rijders die hebben deelgenomen aan tenminste twee wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook kwamen in aanmerking voor punten in het kampioenschap. In de meeste klassen van de 24H SERIES powered by Hankook werd de titelstrijd pas in de laatste wedstrijd beslist, mede omdat bij de finale in Portimao anderhalf keer het normale aantal punten werd toegekend. In een aantal gevallen bedroeg het verschil uiteindelijk slechts één punt. Het Zwitserse team Hofor-Racing beleefde een droomseizoen waarin het team de titel won in elke categorie waaraan het deelnam. Als team won Hofor-Racing de algemene GT-teamtitel en de teamtitels in de klasse A6 en de subklasse A6-Am. De rijders van het team, Chantal Kroll, Michael Kroll, Kenneth Heyer, Roland Eggimann en Christiaan Frankenhout, wonnen de algemene rijderstitel, de algemene GT-rijderstitel alsmede de rijderstitels in de klasse A6 en de subklasse A6-Am. Chantal Kroll completeerde het succes van het team door evenals vorig jaar opnieuw de Ladies’ Cup te winnen. Max Edelhoff, uitkomend voor Car Collection Motorsport, won de rookie-titel in het klassement voor rijders onder de leeftijd van 25 jaar.
 
Hofor-Racing - Winnaars Teams GT-auto's 24H SERIES Powered by Hankook
Hofor-Racing - Winnaars Teams GT-auto's 24H SERIES Powered by Hankook
Dit jaar hudigt CREVENTIC zijn kampioenen in stijl. De officiële prijsuitreiking ter afsluiting van het seizoen vindt plaats tijdens de ‘Night of the Champions’ in de stijlvolle ambiance van ‘Le Mythe’, het restaurant dat uitzicht biedt op de wereldberoemde bocht Eau Rouge op het circuit van Spa-Francorchamps, op zondagavond 8 oktober 2017 van 19.00 tot 23.00 uur. Bij deze gelegenheid nemen de kampioenen van de 24H SERIES powered by Hankook, de 24H TCE SERIES powered by Hankook en de 24H PROTO SERIES powered by Hankook hun trofeeën in ontvangst.
 


24H Series by Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 11 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons