van der Horst

Erftlandring in Kerpen blijft bestaan

Erftlandring Kerpen
Erftlandring Kerpen
Goed nieuws voor al wie de kartsport een warm hart toedraagt. Gisteren werd bekendgemaakt dat na jaren van twijfel en onzekerheid het karting circuit in Kerpen, Duitsland, dan toch blijft bestaan. Het circuit stond jarenlang onder druk, maar in het begin van dit nieuwe jaar, volgde er dan toch goed nieuws.
De Erfltandring in Kerpen was jarenlang de thuisbasis van de familie Schumacher. Toen de vader van Michael en Ralf de kartbaan uitbaatte, maalden beide heren er ontelbare rondjes af. Nog steeds is de familie Schumacher mede eigenaar van het circuit.

Rotax Senioren
Rotax Senioren
 Maar al verschillende jaren was de toekomst van de baan erg onzeker. De piste ligt midden in natuurgebied, maar de grootste dreiging kwam er van de RWE, die een uitbreiding voor zijn bruinkoolwining had voorzien in deze regio. De baan zou grotendeels moeten wijken voor een toegang naar de site. Maar de energieproducent kreeg de nodige tegenstand, ook van de milieuorganisaties. Die halen nu hun slag thuis en daarmee is ook het bestaan van de Erftlandring verzekerd, al moet Kart Club Kerpen dat nieuws wel nog officieel bevestigen.

Zijn unieke locatie en evenzeer unieke lay-out maken het een ‘you hate it or you love it’ circuit. Meermaals was een manche in Kerpen, uiteindelijk een scherprechter in de titelstrijd. Twee weekends terug nog, kwam het Nederlands Winter kampioenschap in actie in Kerpen en ook de Belgian Max Challenge heeft in 2020 een manche van het BK voorzien in Duitsland, en dat op 6 en 7 juni.

Foto's: Kart Clun Kerpen & KartphotoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 21 januari 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons