van der Horst

Erg druk programma voor Belgische WRT in 2016

WRT-troepen anno 2016
WRT-troepen anno 2016
WRT stelde vanavond in thuisbasis Baudour zijn raceprogramma voor het seizoen 2016 voor tijdens een druk bijgewoonde persconferentie. Het team zet zijn succesrijke aanwezigheid in de Blancpain GT Series met liefst negen wagens verder, verdeeld over de Sprint- en Endurance Series. Naast deelnames aan de 24U van Spa en de Nürburgring richt het team van Vincent Vosse en Yves Weerts voortaan ook zijn pijlen op de TCR Series, met telkens twee wagens in TCR Benelux en de International Series. Later meer maar hieronder alvast de namen van de gelukkigen die al dit moois in 2016 naar nieuwe successen moeten leiden.
  • Hamofa Performance
Het WRT-programma voor 2016 in een notendop:

In de Blancpain GT Series Sprint Cup, vijf  Audi R8 LMS voor:

Laurens Vanthoor (B) – Frédéric Vervisch (B)
Michael Meadows  (GB) – Stuart Leonard (GB)
Sérgio Jimenez (BR) – Rodrigo Baptista (BR)
Dries Vanthoor (B) – Robin Frijns (NL)
Enzo Ide (B) – Christopher Mies (D)

In de  Blancpain GT Series Endurance Cup,  vier Audi R8 LMS voor: 

Laurens Vanthoor (B) – Dries Vanthoor (B) – Frédéric Vervisch (B)
Michael Meadows (GB) – Stuart Leonard (GB) – Robin Frijns (NL)
Rodrigo Baptista (BR) – Sérgio Jimenez (BR) - Filipe Albuquerque (P)
Adrien de Leener (B) – Peter Kox (NL) – Pierre Kaffer (D)

Een bijkomende wagen ter gelegenheid van de Total 24 Hours of Spa, onder de  Audi Sport-kleuren voor René Rast (D), Nico Müller (CH) en Laurens Vanthoor (B). 

Twee wagens tgv. de 24 Hours of the Nürburgring: één voor Laurens Vanthoor (B) – Christopher Mies (D) – Nico Müller (CH) – Pierre Kaffer (D) (onder de  Audi Sportvlag) en éen voor Stuart Leonard (GB) – Edward Sandström (S) – Frédéric Vervisch (B) – Robin Frijns (NL).

Voor het tweede jaar op rij zal WRT aanwezig zijn in de door SRO georganiseerde GT Sports Club waar het ditmaal twee Audi R8 LMS ultra zal inzetten voor de Belgen Jean-Michel Baert en Louis-Philippe Soenen.

Tenslotte zoals reeds gemeld twee VW Golf TCR in de TCR International Series voor Stefano Comini en Jean-Karl Vernay (in de Leopard Racing-kleuren) en twee wagens in TCR Benelux: één SEAT Leon voor RACB National Team-laureaten Sam Dejonghe en Denis Dupont, en één VW Golf TCR voor Ronnie Latinne en Fransman Maxime Potty.  

Foto: Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit op vrijdag 26 februari 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons