Erhan Jajovski winnaar All-Star Cup - Stoffel Vandoorne beste prof

Erhan Jajovski
Vandaag stond de laatste wedstrijd van de All-Star Cup op het programma. Op de Nürburgring ging de overwinning naar Erhan Jajovski. De Macedoniër was net als de vorige twee races de sterkste en kon ditmaal Kevin Siggy en Nikodem Wisniewski achter zich houden. Net achter dat trio eindigde Stoffel Vandoorne op een solide vierde plaats, al speelde hij geen enkele rol meer in het kampioenschap.
Stoffel Vandoorne
Door de vorige ronde over te slaan, reed Vandoorne nu nog enkel mee voor de titel van beste prof. Eerst overvleugelde hij de tegenstanders uit zijn kwalificatiegroep en liet zich opmerken door zich tussen de simracers te kwalificeren op een vijfde plaats. Wat als Vandoorne vorig weekend wel aanwezig was geweest? Had hij dan kunnen vechten voor de titel bij de profs? Die titel werd uiteindelijk betwist tussen Mike Epps, Gabby Chaves en Maximilian Günther. De drie heren konden zich allen plaatsen voor de finale en het was uiteindelijk Günther die met de eindwinst in de All-Star Cup voor profs naar huis mocht gaan.

Op basis van dat resultaat werden ook de prijzen uitgedeeld. Jajovski won zowel de algemene titel als de titel bij de simracers. Hierdoor krijgt hij de kans om een test uit te voeren op een echte F1-simulator. Bij de profs mag Günther 30.000 dollar uitgeven aan een goed doel naar keuze.

Foto's: Torque eSports - Kurt Vanhoenacker

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 25 april 2020.