van der Horst

Eric De Doncker met Ligier JS P3

Hij stapt zonder enige schroom over van een historische racebolide naar meer moderne wagens en ook in 2017 heeft Eric De Doncker een zeer mooi en gevuld raceprogramma in zijn agenda staan… De regerende Group C Racing kampioen, met de spectaculaire Spice SE90C, heeft met die wagen al opnieuw getest, maar er zit nog veel meer in de pijplijn voor Eric de Doncker.
Net als vorig jaar race ik terug met de Spice in de Group C Racing, voor een deel van het kampioenschap althans. Ik rij ook de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series met de Mustang #98, die plaats in vindt in het Spaanse Valencia en we doen ook de finale in Zolder”, gaat de rijder verder. “Dat wil zeggen dat we in 2017, met Motorsport 98, nog een andere uitdaging aangaan, iets wat relatief laat in het seizoen is beslist.”
 
Tijdens de testdag in Francorchamps met de Spice SE90, heeft Eric De Doncker ook de gelegenheid gehad om de kwaliteiten en de afwerking van de Ligier JS P3 te ontdekken, louter omdat zo’n wagen in dezelfde stand stond. Na enkele gesprekken werd er contact genomen met Richard Dean, die de wagens in Engeland verdeelt… en de Michelin Le Mans Cup kwam plots op het programma van de Belgische rijder en zijn team!
 
“Motorsport 98 besloot inderdaad om een Ligier JS P3 aan te kopen en deel te nemen aan de Michelin Le Mans Cup, een competitie op maat van de gentlemen drivers”, gaat Eric De Doncker verder. “Ik zal waarschijnlijk de collectieve testen in Portimao missen, maar die vervangen we na ontvangst van de wagen door een privésessie in Engeland. Alles zal klaar zijn voor de start van de Michelin Le Mans Cup op 13 mei op de autodrome di Monza!
 
Wat Eric De Doncker en Motorsport 98 overtuigd heeft, is de kalender van de Michelin Le Mans Cup 2017, met onder meer een manche in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans, op het grote circuit van de Sarthe, voor de volle tribunes! Hij kent het circuit ook zeer goed, want hij reed er een sterke race, met net geen zege, tijdens de laatste editie van de Le Mans Classic. “Na Monza en Le Mans, gaan we naar de Red Bull Ring (22/07), Paul Ricard (26/08), voor het rendez-vous in Spa-Francorchamps, voor de Belgische manche van de European Le Mans Series (23/09). De finale vindt plaats in Portimao, Portugal (21/10).
 
De Michelin Le Mans Cup staat open voor wagens uit de LM P3 en GT3, en is een springplank naar andere competities van hetzelfde genre zoals de European Le Mans Series (ELMS) en het World Endurance Championship (WEC). Goed nieuws komt vaak niet alleen en daarom kan Eric De Doncker ook aankondigen dat hij een overeenkomst heeft met Andy Meyrick, een voormalige fabrieksrijder van Aston Martin Racing in Endurance en tevens een rijder van Bentley M-Sport in GT. Het spreekt voor zich dat het duo zeer complementair zal zijn tijdens de races van de Michelin Le Mans Cup.
 
Zo kom ik aan een twaalftal raceweekends dit seizoen, wat maakt dat het team van Motorsport 98, met Julien Daivier en onze nieuwe trackingenieur Edouard Carton, veel werk zal hebben. vergeet ook Cath niet, die heel wat werk doet voor het team”, besluit De Doncker die klaar is om weer te gaan racen. “Het zal een druk jaar worden, maar de passie voor de racerij en de nieuwe uitdaging met de Michelin Le Mans Cup zullen iedereen extra motiveren…” Actie! 

Eric De Doncker PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 31 maart 2017.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons