van der Horst

Eric Wouters, Cédric Wauters en Jamie Morrow met Radical SR5

Cedric Wauters - Radical SR5 RS
Cedric Wauters - Radical SR5 RS
Het Belcar Endurance Championship lijkt in 2017 enkel nog maar te groeien. Waar de interesse voor de prototypes de afgelopen jaren niet echt hoge toppen scheerde, zien we dit jaar enkele nieuwe namen die besloten een open wagen in te schrijven voor een volledig seizoen. Zo was er reeds de familie Thiers (Norma) en de Familie Pampel (Wolf), maar nu mogen we ook een Radical aan dat lijstje toevoegen. Eric Wouters zal namelijk dit seizoen deelnemen in het Belcar Endurance Championship met de Brit Jamie Morrow en onze talentvolle landgenoot Cédric Wauters.
Radical
Radical
"We staan mooi in dat lijstje met Wolf en Norma", lacht Wauters. "We blijven evenwel nuchter, in pure snelheid kan onze Radical SR5 niet op tegen de Norma's en de Wolfs. Onze intentie dit jaar is ervaring opdoen, onszelf verbeteren en waar mogelijk onze gele bolide in de kijker rijden met sportieve prestaties. Het blijft evenwel afwachten, want ik heb niet bijzonder veel ervaring met dit type wagens. Het is altijd wat aanpassen, maar ik ben blij dat ik deze volgende stap kan zetten op zulke fantastische wagen nadat ik in het verleden reeds de BMW Clubsport Trophy afwerkte."

Philip Daniëls - Radical SR5
Philip Daniëls - Radical SR5
"Laten we vooral de verwachtingen temperen", sprint teamgenoot Eric Wouters bij. "We rijden Belcar in de eerste plaats om ons te amuseren en voor ons was een prototype als de Radical SR5 een logische stap. Budgettair hebben we bepaalde limieten en qua rijervaring ligt mijn hart bij de Westfield Super 7's. Het is uit die hoek dat ik Cédric ken; hij reed enkele jaren geleden in de Special Open Trophy bij ons als beloning voor een kartwedstrijd die hij won en het minste wat ik kan zeggen, is dat hij bij mij opviel. Hij beschikt over een pak snelheid en rijdt doordacht. Toen ik hoorde dat hij nog een stuur zocht dit jaar, was de keuze snel gemaakt. Eenzelfde verhaal bij Jamie Morrow, hij rijdt al heel wat jaren binnen ons team en was dus een logische optie."

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 10 april 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons