van der Horst

ESM grijpt terug naar HPD ARX-03b - 2 nieuwe Ligier JS P2 debuteren in Spa

ESM - HPD ARX-03b
ESM - HPD ARX-03b
ESM heeft besloten om voor komend weekend bij de 12 Uren van Sebring beide HPD ARX-04b op stal te laten en terug te keren naar de vertrouwde open HPD ARX-03b. Gezien het team nog steeds de LMP2-titel in het WEC ambieert, heeft het bovendien besloten om twee nagelnieuwe Ligier JS P2's aan te schaffen welke het vanaf de manche op Spa-Francorchamps zal inzetten.
Extreme Speed Motorsports - HPD ARX-03b LMP2
Extreme Speed Motorsports - HPD ARX-03b LMP2
De terugkeer naar de HPD ARX-03b komt er nadat tijdens testen bleek dat er nog een pak werk voor de boeg is om de ARX-04b op punt te stellen. De absolute deadline voor wijzigingen is evenwel rond deze tijd, 30 dagen voor de seizoensopener van het FIA WEC, aangezien de FIA de bolide moet homologeren. Na homologatie ligt de specificatie vast en kan HPD niet langer updates aanbrengen aan het chassis. Omdat dit een te grote impact zou hebben, heeft HPD ervoor geopteerd om de homologatie uit te stellen tot al het ontwikkelingswerk is afgerond.

Foto's: ESM & IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 11 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Sebring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons