van der Horst

ESmotorsport in WorldRX met Rokas Baciuska en Skoda

Skoda Fabia Supercar - ESmotorsport
Skoda Fabia Supercar - ESmotorsport
Voor de teams die permanent willen inschrijven in het FIA WorldRX wordt het kort dag want de inschrijvingsperiode loopt vandaag of ten laatste morgen af. Het Litouwse team ESmotorsport van voormalig rallycrosser Ernestas Staponkus zal het WorldRX starten met voorlopig één Skoda Fabia voor kersvers Super1600 kampioen, de Litouwer Rokas Baciuska.
Rokas Baciuška - Audi A1 Super1600
Rokas Baciuška - Audi A1 Super1600
De 19-jarige Baciuska werd in 2018 Europees kampioen tijdens zijn maidenseizoen in Super1600 en is een grote aanwinst voor het WorldRX. Hij reed zich naar de titel met een Skoda Fabia en Audi S1 uit de stal van Volland Racing, dat een begrip is binnen de Super1600 en daarnaast nog verschillende andere piloten bevoorraadt van materiaal. Zo stonden de wagens van Artis Baumanis, die het kampioenschap als derde afsloot, ook onder de tent van Volland Racing. Ooit waren vijf van de zes wagens tijdens de finale van Volland Racing.

Skoda Fabia Supercar - ESmotorsport
Skoda Fabia Supercar - ESmotorsport
ESmotorsport is nieuw in RX Supercar, maar ging hierbij wel niet over één nacht ijs. Het team van Staponkus testte meer dan 1000 km met de Skoda en deed hierbij beroep op ondermeer de Qatari Al-Attiyah en de Nederlander Kevin Abbring. Abbring zal meer dan waarschijnlijk in de loop van het seizoen de tweede wagen bemannen om dan in 2020 met het team voor de merkentitel te vechten.

Foto's: Johnny Loix / ESmotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 6 maart 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons