van der Horst

Nürburgring: Esteban Guerrieri wint openingsrace - Magnus zevende

Start Race 1
Start Race 1
Esteban Guerrieri (Münnich Motorsport) kroonde zich vrijdagnamiddag op een verraderlijk gladde Nordschleife tot winnaar van de WTCR-openingsrace. De Honda-rijder uit Argentinië verschalkte in de openingsronde polesitter Yvan Muller, nam gestaag afstand van de onderling bakkeleiende concurrentie en won met dik drie seconden voorsprong op het Lynk&Co-trio Muller-Ehrlacher-Björk. Tom Coronel wist de blauwe armada geruime tijd voor te blijven, maar moest finaal vrede nemen met een vijfde stek voor Nestor Girolami en Gilles Magnus.
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Met deels doornatte en deels quasi droge stukken maakte de toch al roemruchte Nordschleife het de deelnemers aan de WTCR-openingsrace bijzonder moeilijk. Yvan Muller behield bij de rollende start makkelijk de leiding, Ehrlacher ging aan Tassi voorbij, maar verdere positiewissels vielen er in de top 10 niet te noteren.


Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport
Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport
Dat zou al snel veranderen want via een knappe aanval met licht contact van Guerrieri nabij Aremberg moest de Fransman de leiding al vroeg uit handen geven. Tom Coronel, die net als Guerrieri gisterenavond reeds van de natte baan had geproefd tijdens de 24U-quali, zette Muller onder druk maar slipstreamwerk op het rechte eind van Döttinger Höhe bracht vooraan geen wijzigingen met zich mee. Jack Young (sortie) en Mikel Azcona (overhitte motor) hadden op dat ogenblik reeds de handdoek in de Ring geworpen.

Tom Coronel - Thed Björk
Tom Coronel - Thed Björk
In de tweede ronde verdubbelde leider Guerrieri zijn voorsprong op naaste achtervolger Muller tot zes seconden en controleerde de wedstrijd tot het vallen van de vlag. Coronel, die spijts druk van Björk en Ehrlacher de tweede doortocht op Döttinger Höhe had overleefd, moest zich bij de start van de derde ronde toch gewonnen geven; Björk ging mits een tik in de haarspeld aan de Comtoyou-piloot voorbij en ook Ehrlacher maakte van het maneuver gebruik om de gele DHL-Audi RS 3 LMS terug te wijzen. Coronel meldde weliswaar problemen met een aandrijfas, maar bleef makkelijk Nestor Girolami (Honda) voor om vijfde te eindigen.

Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Verderop trokken zowel Attila Tassi (Honda) als Santiago Urrutia (Lynk&Co) de aandacht met snelle sectortijden. Zowel eerstgenoemde - die inmiddels aan Magnus voorbij was gegaan - als Urrutia bekochten hun haast wat later met een sortie en haalden de finish niet.


Eens ze Coronel het nakijken hadden gegeven, knokten Björk en puntenleider Ehrlacher voor de laatste podiumplaats. Teamorders beslisten duidelijk in het voordeel van de Elzasser, want van enig weerwerk van de Zweed bij de laatste Döttinger Höhe-doortocht was geen sprake. 

Ehrlacher diept zijn voorsprong in de tussenstand op Nestor Girolami dan ook met zes punten uit, volgen Muller en Björk. Santiago Urrutia valt door zijn crash terug van vijf naar acht, Coronel (5de), Magnus (6de) en Guerrieri (7de) boeken hierdoor een plaatsje winst.

Uitslag Race 1
Stand Rijders na Race 1:

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons