van der Horst

Estering: Volkswagen heerst in WorldRX – Baciuška stoomt op richting titel in Super1600

Kristoffersson & Solberg - VW Polo R Supercar
Kristoffersson & Solberg - VW Polo R Supercar
Gezien het feit dat Kristoffersson reeds de titel op zak heeft, rust er geen druk meer op de schouders van de Zweed. Tenzij hij een amper te breken record nog scherper wil zetten en uiteraard samen met Petter Solberg de nog nodige punten verzamelen voor de wereldtitel bij de teams. In Super1600 lijkt de Litouwer Rokas Baciuška via twee besttijden en een voorlopige pole in de halve finale op te stomen richting de titel.
  • Shopa
Andreas Bakkerud - Audi S1
Andreas Bakkerud - Audi S1
Een eerste overwinning van het seizoen voor Petter Solberg en punten voor het de titel bij de teams. Dat is waarschijnlijk de inzet van Volkswagen dat met Kristoffersson en Solberg een voorlopige een-twee pakt in de strijd voor de pole met elk een besttijd. Bakkerud staat met de EKSRX Audi op een voorlopige derde plaats voor een verrassende Kevin Hansen die met de derde Peugeot geen punten kan scoren in het WK voor teams en ook punten van Loeb kan afpakken die voorlopig op een achtste plaats staat en nog in de running is voor de vice titel.

Rokas Baciuška - Audi A1 Super1600
Rokas Baciuška - Audi A1 Super1600
De strijd om de titel in Super1600 is bijzonder spannend tijdens deze laatste manche. De kersverse leider in de tussenstand, de Litouwer Rokas Baciuška is in ieder geval reeds in het voordeel met twee snelste chrono’s en realiseerde een voorlopige pole voor de halve finale. De Rus Aydar Nuriev en de Let Artis Baumanis volgen respectievelijk in tweede en vierde stelling. En wetende dat de Litouwer een respectievelijke voorsprong van acht en twaalf punten telt op de concurrentie maakt van hem de gedoodverfde favoriet voor de titel. Maar er volgen nog twee kwalificatieheats, een halve finale en een finale. Het is dus nog niet binnen voor de Audi-rijder.

Foto's: Johnny Loix
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 13 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Germany.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons