van der Horst

Estland: Kalle Rovanperä klaar om zichzelf op te volgen

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä gaat als leider naar de slotdag van de Rally van Estland, manche zeven van het WRC. De Fin is klaar om zichzelf op te volgen in Estland. Enkel Elfyn Evans kan de Fin nog iets in de weg leggen. Thierry Neuville is vierde.
De slotproef in Tartu wijzigde niets meer aan het klassement maar zorgde wel voor een tweede proefwinst voor Adrien Fourmaux (Ford) waarmee hij naast ene Patrick Snijers komt. Oliver Solberg (Hyundai), een andere jonkie, klokte een tweede tijd.

Kalle Rovanperä (Toyota) vertrekt morgen met een voorsprong van 29.1 seconden op Elfyn Evans (Toyota). De Welshman lijkt meer buffer dan concurrent en zal de WK-leider wellicht niet langer ambeteren. Ott Tänak (Hyundai) volgt op ruim een minuut, Thierry Neuville (Hyundai) op ruim drie minuten.

Op bijna vier minuten is er nog een strijd tussen Takamoto Katsuta (Toyota) en Fourmaux om de vijfde plaats. Esapekka Lappi (Toyota) gaat als zevende de Fords van Pierre-Louis Loubet (Ford) en Gus Greensmith (Ford) vooraf. Andreas Mikkelsen (Skoda) sluit de top tien als leider in Rally2, maar kan met Teemu Suninen (Hyundai) in zijn rug niet op zijn lauweren rusten.

Morgen volgt nog een opvallend lange dag, met zes proeven en bijna 80 km tegen de klok.

Foto: Davy Degryse - RIP
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons