van der Horst

Estland: Rovanperä ment de troepen

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Na veertien van de 24 klassementsproeven blijft Kalle Rovanperä leider in de Rally van Estland, dat is de zevende manche van het WRC. Elfyn Evans blijft als enige in de buurt van de Finse WK-leider. Thierry Neuville is voorlopig vierde.
Na een forse eindspurt vrijdagavond mocht Kalle Rovanperä (Toyota) als leider naar de zaterdagproeven. Elfyn Evans (Toyota) opende het best, maar kwam amper dichter op de Fin. Daarna zette de 22-jarige leider in WRC de gashendel opnieuw open en zette een reeks neer van drie snelste tijden. Hij heeft zo een voorsprong uitgebouwd van 19.6 seconden op zijn Welshe teamgenoot. Ruim over halfweg lijkt de Fin dus opnieuw op weg naar een nieuwe dominante overwinning.

De rest volgt al op ruime achterstand. Ott Tänak (Hyundai) zag de Toyota's steeds meer afstand nemen en hangt nu al op 56 seconden. Thierry Neuville (Hyundai) is vierde in de tussenstand, maar kan ook geen vuist maken. De Belg hangt al op bijna 2 minuten van de kop en moet al rekenen op pech vooraan om alsnog aanspraak te maken op een podiumstek. Takamoto Katstuta (Toyota) is op regelmaat vijfde, nog een minuutje verder. De Japanner heeft een achterstand van drie minuten op Rovanperä. Adrien Fourmaux (Ford) is bezig aan een goede rally en blijft druk zetten op Katsuta. Het verschil bedraagt amper 6 seconden tussen de Yaris en de Puma. Dat is zowat het enige duel nog in de wedstrijd.

Esapekka Lappi (Toyota) is weggezakt naar een zevende plaats na een lekke band zaterdagochtend. De Fin gaat de Puma's van Pierre-Louis Loubet en Gus Greensmith voor. Andreas Mikkelsen (Skoda) sluit de top tien af als leider in Rally2. De Noor is wel nog niet verlost van Teemu Suninen die op veertien seconden hangt van de kop.

Deze middag wordt dezelfde lus nog eens afgewerkt.

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons