van der Horst

Estland: Rovanperä neemt over

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä sluit de openingsdag in de Rally van Estland, de achtste manche van het WRC, af als leider. Hij heeft een kleine bonus op onze landgenoot Thierry Neuville.
Thierry Neuville (Hyundai) begon als leider aan de middaglus, maar had al snel door dat hij de kop niet lang zou kunnen vasthouden. Kalle Rovanperä (Toyota) haalde enkele keren gericht uit en nam de leiding over op de zesde proef. De Fin verloor vanmorgen wat terrein door zijn startpositie, maar beperkte de schade en sloeg na de middag toe.

Neuville verdedigde wel goed en hangt nu op amper 3 seconden van de Finse WK-leider. Esapekka Lappi (Hyundai) kende ook een goede middagrun en rukte op naar het podium, op 12.2 tellen van de kop. De Fin nam na de middag de maat van Elfyn Evans (Toyota). Teemu Suninen kende een sterke dag bij zijn 'comeback' op het hoogste niveau. Hij hangt op een halve minuut van Rovanperä. Pierre-Louis Loubet (Ford) is zesde en zit in een duelletje met Takamoto Katsuta (Toyota), zevende, op ongeveer een minuut van de leiders.

Ott Tänak (Ford), die gisteren nog een straftijd van vijf minuten kreeg na een motorwissel, zit op een zucht van de punten.

In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen (Skoda). De Noor is ook achtste algemeen.

Morgen zijn er negen proeven. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage. 

Foto: Davy Degryse - RIP

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons