van der Horst

Estland: Rovanperä op dag verwijderd van vijfde seizoenswinst

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä lijkt op weg naar een nieuwe dominante overwinning in de Rally van Estland, de zevende manche van het WRC. Teamgenoot Elfyn Evans dringt niet meer aan. Thierry Neuville rijdt rond in niemandsland als vierde.
Kalle Rovanperä (Toyota) zette na de middag zijn reeks van drie besttijden gewoon verder, en reeg er nog eens vier aaneen. De Fin diepte zijn voorsprong verder uit op Elfyn Evans (Toyota) die zich lijkt neer te leggen bij de situatie en zijn meerdere moet erkennen in de 22-jarige WK-leider. De Welshman volgt al op bijna een halve minuut. Het zou al de vijfde zege zijn dit seizoen van Rovanperä en zijn zevende in totaal.

Ott Tänak (Hyundai) is nog altijd derde maar ziet zijn achterstand steeds verder oplopen. De thuisrijder volgt al op ruim een minuut van de kop. Thierry Neuville (Hyundai) is vierde. Nog opschuiven in de stand lijkt onmogelijk, zonder pech vooraan, en achter zich gaapt ook een gat. De Belg lijkt ook rekening te houden met de rug van zijn co-rijder Martijn Wydaeghe. De West-Vlaming bezeerde die gisteren na een harde landing. De Belg amuseert zich ook niet in de diepe sporen die worden getrokken in de mulle ondergrond. Een terechte opmerking want de tijden verbeterden na de middag niet.

Op ruim drie minuten speelt zich het mooiste duel van de rally zich af, tussen Takamoto Katsuta (Toyota) en eerste Ford Adrien Fourmaux (Ford). De Fransman verloor een beetje terrein en zit nu op een kwartminuut van de Japanner. Esapekka Lappi (Toyota), Pierre-Louis Loubet en Gus Greensmith (Ford) volgen nog veel verder.

In WRC2 trekt Andreas Mikkelsen (Skoda) nog altijd aan het langste eind, maar Teemu Suninen (Hyundai) blijft goed in het spoort van de Noor.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons