van der Horst

Estland: Rovanperä op zucht van zege

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is minder dan 40 km verwijderd van een tweede zege in Estland, zijn vijfde van het seizoen en zijn zevende in totaal. Elfyn Evans en Ott Tänak zijn op weg naar het podium.
Niets lijkt Kalle Rovanperä (Toyota) nog in de weg te staan om straks, zondagmiddag, zichzelf op te volgen in de Rally van Estland. De Fin wist met drie snelste tijden zelfs nog zijn voorsprong op Elfyn Evans (Toyota) te vergroten tot 40 seconden. Ott Tänak (Hyundai) is derde op bijna anderhalve minuut.

Daarachter waren er geen grote wissels meer met Thierry Neuville (Hyundai) op vier, Takamoto Katsuta (Toyota) op vijf, Adrien Fourmaux op zes en Esapekkal Lappi (Toyota) op zeven. De Fin opende wel nog de jacht op Fourmaux, zal wellicht te laat komen. Andreas Mikkelsen (Skoda) is achtste en leider in Rally2. De Noor schoof nog twee plaatsen na de opgaves van Pierre-Louis Loubet (Ford) en Gus Greensmith (Ford).

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 17 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons