van der Horst

Estland : Rovanperä vliegt weg

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Halfweg de zaterdagetappe loopt Kalle Rovanperä verder uit in de rally van Estland, de achtste manche van het WRC. De Fin heeft Thierry Neuville in geen tijd op twintig seconden gezet, waarmee de strijd om winst stilaan in een plooi valt.
Kalle Rovanperä (Toyota) was zaterdagochtend meesterlijk. Hij reeg de besttijden aaneen en bouwde zo zijn kleine voorsprong stelselmatig uit. Thierry Neuville (Hyundai) klampte voortreffelijk aan, maar zag de Finse WK-leider wel uitlopen. De Belg kreeg op de laatste proef ook af te rekenen met een leegloper en ziet zijn achterstand oplopen tot ruim 20 seconden. De Belg ziet ook Esapekka Lappi (Hyundai) terugkomen tot een zevental seconden en ook Elfyn Evans (Toyota) kruipt terug. De drie worden gescheiden door een tiental seconden. 

Teemu Suninen (Hyundai) is bezig aan een heel consistente wedstrijd en is vijfde op ruim een minuut van de kop. Pierre-Louis Loubet (Ford) is zesde en hangt op ongeveer 18 tellen van een top vijf. Nog eens twintig seconden daarachter is Takamoto Katsuta zevende. Ott Tänak (Ford), die donderdag vijf minuten straftijd kreeg, is inmiddels opgerukt naar de achtste plaats.

In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen (Skoda). De jonge Fin Sami Pajari en de Brit Gus Greensmith zijn de dichtste achtervolgers. Drie Skoda's dus op het virtuele podium. Bij de juniors is Grégoire Munster de fiere leider na elf proeven.

Na de middag volgen nog vijf klassementsproeven. De rally eindigt zondagmiddag met de Power Stage. 

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Estland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons