van der Horst

Estoril: Nabeschouwing ProSpeed Competition

De finale van de European Le Mans Series, het Europese kampioenschap voor Sport-Prototypes en GT-wagens, gaf ProSpeed Competition eens te meer de mogelijkheid om het beste van zichzelf te geven. Tijdens de kwalificaties in Portugal al zette de snelle Maxime Soulet de Porsche 911 GT3-R #75 in de Top 3 van de categorie GTC - Grand Tourism Challenge. De jonge Nederlandse belofte Max Van Splunteren en de Fransman Gilles Vannelet, reden vooraan mee tijdens het eerste deel van de race. De GT #75 zou uit de Top 3 wegvallen na een beginnende brand, niet zonder echter het potentieel van de Porsche 911 GT3 in het EK Uithouding te hebben getoond.
  • MF Racing
Een week na het podium in het WEC in Japan, was het voor ProSpeed Competition alweer racen op de omloop van Estoril, waar de Porsche 911 GT3-R van Van Splunteren-Vannelet-Soulet dus continu vooraan reed.

Maxime Soulet (Rijder - #75 ProSpeed Competition Porsche 911 GT3-R – GTC)
“We wisten dat we een troef in handen hadden. De perfecte set-up van het chassis werd ons duidelijk tijdens de vrije trainingen en de Porsche 911 GT3-R was daarom ook top tijdens de kwalificaties. De race bevestigde dat: Gilles Vannelet nam een perfecte start, vermeed de valkuilen in het verkeer en dat met professionele rijders rond hem. Na mijn rijbeurt konden we nog steeds een podium ambiëren. We lagen dan weer tweede, dan weer derde, afhankelijk van de pitstops. Een enorme bedankt aan het hele team van
ProSpeed!”

Max Van Splunteren (Rijder - #75 ProSpeed Porsche 911 GT3-R – GTC)
“Ik begon aan mijn laatste relais met nieuwe banden en ik genoot ervan hoe krachtig en stabiel de Porsche was! De strategie werkte perfect en dan volgde er een technisch probleem met een brand als gevolg. Ik ben natuurlijk ontgoocheld want iedere sportman wil een podium behalen.”

Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
“Gilles Vannelet, Max Van Splunteren en Maxime Soulet hebben een schitterend weekend afgewerkt. Ik heb er van genoten en voor ieder lid van ons team was een podium een echte beloning geweest. Die brand besliste er jammer genoeg anders over. Los van het resultaat hebben we laten zien dat we in iedere competitie mee vooraan kunnen draaien. Zoals de Porsche 911 GT3 nu is, heeft de wagen enorm veel potentieel. We zijn er van overtuigd en ProSpeed Competition heeft het met plezier getoond. Dankzij onze ervaring reed de Porsche 911 RSR naar een podium in het WK en lieten we vandaag zien dat de GT3-R ook mee kan strijden voor een podium in het EK.”

ProSpeed Competition PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op dinsdag 21 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons