van der Horst

Estoril: Albuquerque zet Jota Gibson op pole

Jota Sport - Gibson 015S LMP2
Jota Sport - Gibson 015S LMP2
De Jota Sport Gibson Nissan zal de laatste ELMS manche van het seizoen starten vanop de pole. In natte omstandigheden was thuisrijder Filipe Albuquerque 0.8s sneller dan de Greaves Motorsport Gibson Nissan in handen van Jon Lancaster. Laatstgenoemde zag zijn tijd echter geschrapt worden wegens het verbeteren onder geel. Olivier Pla parkeerde de Krohn Racing Ligier bijgevolg op P2. De Thiriet by TDS Racing Oreca 05 moest al 1.5s toegeven en start als derde. De Team LNT Ginetta Nissan van Michael Simpson veroverde de pole in LMP3, terwijl de Ligier JS P3 van Graff Racing de derde tijd liet optekenen.
  • Powercars
Bij de GT’s zorgde de natte baan er voor dat de snelste chrono naar een GTC-bolide ging, in tegenstelling tot GTE’s beschikken GT3’s immers over een aantal hulpmiddelen. Franck Perera parkeerde de TDS Racing BMW Z4 GT3 op pole en was 0.222s sneller dan Proton Competition Porsche 991 GTE van Richard Lietz. GTE kampioenschapsleiders Formula Racing waren tweede, terwijl de Marc VDS Racing BMW Z4 GTE van Andy Priaulx er niet aan te pas kwam op slicks en bijgevolg achteraan zal starten. 

--- UITSLAG ELMS KWALIFICATIES ESTORIL (PDF) --- 

Foto: ELMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 18 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons