Estoril: Marc VDS Racing pakt eerste zege in allerlaatste race

Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing verlaat de GT-racerij op een hoogtepunt. Andy Priaulx, Jesse Krohn en Henry Hassid schonken in moeilijke omstandigheden de grijs-gele BMW Z4 de overwinning in Estoril. Twee regenbuien verstoorden de Portugese ELMS-manche en tweemaal nam Marc VDS Racing een gewaagde bandenkeuze bij de pitstops. Bij de eerste regenvlaag bleef Priaulx buiten op slicks, de Brit won veel terrein en rukte daardoor op naar de tweede plek. Vervolgens werd Jesse Krohn de baan opgestuurd met gesneden slicks op het moment dat de tweede bui arriveerde. De Fin verloor in eerste instantie veel tijd maar schoot daarna als een pijl naar voren.
Krohn won de race met een ronde voorsprong op de Aston Martin Vantage V8 in de vertrouwde Beechdean kleuren van Andrew Howard, Jonny Adam en Alex MacDowall. Marc VDS Racing haalt zo na een reeks vierde plaatsen en een tweede plek in Paul Ricard de titel van vice-kampioen binnen. De equipe uit Gosselies kwam uiteindelijk maar vier punten te kort op de Ferrari 458 Italia van het Deense Formula Racing, dat vandaag de titel veilig stelde met de vijfde plek.

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 18 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.