van der Horst

Estoril: Winst voor TDS – Titel voor Greaves

Start ELMS Estoril 2015
Start ELMS Estoril 2015
Thiriet by TDS Racing heeft in de slotmanche van de European Le Mans Series een tweede overwinning gescoord. Nicolas Lapierre bracht de Oreca 05 die hij deelt met Pierre Thiriet en Ludovic Badey over de meet met ruim een minuut voorsprong op de Greaves Motorsport Gibson 015S van Bjorn Wirdheim, Jon Lancaster en Gary Hirsch, waarmee het trio wel de titel veiligstelde. In de wisselende weersomstandigheden viel er heel wat te beleven op het circuit van Estoril, waarbij vooral een foutje van Simon Dolan in de leidende Jota Sport Gibson doorslaggevend was in de titelstrijd.
Greaves Motorsport - Gibson 015S
Greaves Motorsport - Gibson 015S
Dolan vatte samen met teamgenoten Harry Tincknell en Filipe Albuquerque de race aan met een voorsprong van slechts twee punten op de Greaves Gibson. De Brit verloor de controle over zijn LMP2 echter toen een eerste regenbui arriveerde. Uiteindelijk kwam de Jota Gibson een ronde achterop te liggen nadat deze uit de grindbak moest getrokken worden. De titel was uiteraard gaan vliegen maar men kon nog steeds een vierde plaats uit de brand slepen. Ook voor de Greaves Gibson was het nog even zweten toen men een stop&go kreeg toebedeeld op 20 minuten van het einde, maar uiteindelijk kon men de tweede plaats en titel veilig stellen.

--- UITSLAG ELMS 4H ESTORIL (PDF) ---

Foto's: ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zondag 18 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons