van der Horst

Estoril: Markus Palttala en Fabian Schiller zijn endurance kampioen

Markus Palttala/Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Markus Palttala/Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Markus Palttala en Fabian Schiller (Team Marc VDS EG 0,0) zijn zaterdag tweede geworden in de race voor de Renault Sport Trophy Endurance te Estoril, een resultaat waarmee beide rijders zich tot endurancekampioen kroonden. Het Belgische Team Marc VDS EG 0,0 werd kampioen bij de teams. De zege in de laatste endurance race was voor Steijn Schothorst en Miguel Ramos (Equipe Verschuur).
  • St. Paul
Podium endurance race Estoril
Podium endurance race Estoril
Steijn Schothorst nam bij de start de leiding voor Kevin Korjus. Al snel moest de safety car uitrijden nadat Raoul Owens zijn wagen in de eerste ronde stuk reed tegen de bolide van Lonni Martins (Duqueine Engineering). Een tweede safety car procedure volgde al snel na de eerste, Korjus had ondertussen het strijdtoneel verlaten en Steijn Schothorst leidde nu voor Pieter Schothorst. Markus Palttala gaf bij de verplichte pitstop de wagen door in vierde positie aan Fabian Schiller. De Duitser rukte al snel op naar de leiding maar een uitstapje naast de baan maakte dat Miguel Ramos de koppositie kon overnemen. Schothorst/Ramos wonnen voor Palttala/Schiller, de laatste podiumplaats ging naar de tweede wagen van het Team Marc VDS EG 0,0, bestuurd door Fran Rueda en Tanart Sathienthirakul.

Foto's: Renault Sport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons