van der Horst

Estoril: Opnieuw Lexus aan het feest in race 2

Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC F GT3
De Lexus GT3 heeft zijn debuut in het GT Open niet gemist, na de zege in race 1 ging op zondag de overwinning opnieuw naar de Japanse bolide. Was het echter het exemplaar van Emil Frey Lexus Racing dat zaterdag met de bloemen ging lopen dan was het in race 2 de beurt aan de bolide van Farnbacher Racing om de zege binnen te halen.
Start race 2 Estoril
Start race 2 Estoril
Bij de start loodste Duncan Tappy zijn garage 59 McLaren 650S naar de koppositie gevolgd door de Lexus bestuurd door Dominik Farnbacher. Na de pitstop was het Mario Farnbacher die de leiding in handen had met 8 seconden voorsprong op de McLaren nu bestuurd door Michael Benham en 25 op de Lamborghini van Venturini. Benham kon echter de opzittende Lamborghini niet achter zich houden en zakte af naar plaats drie maar behaalde wel de zege in de Pro-Am klasse.    

Rob Bell tekende voor een mooie remonte in de McLaren van Shaun Balfe/Balfe Motorsport, Balfe startte van de achttiende plaats maar zijn teamgenoot bracht de Britse wagen terug tot naar de vierde plaats. Miguel Ramos en Mikkel Mac Jensen pakten de vijfde plaats met de Ferrari 488 van Spirit of Race. Albert Costa en Philipp Frommenwiler, zaterdag nog winnaar van race 1 kwamen als achtste over de lijn.  

Foto's: Lexus/Decancq & GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons